Završen Međunarodni dječiji fudbalski turnir

U Bijeljini je završen Međunarodni dječiji fudbalski turnir "Voša Feniks kup" na kojem je učestvovalo oko 600 takmičara, godišta od 2000. do 2002. godine.

Završen Međunarodni dječiji fudbalski turnir

Na turniru, koji su organizovali Akademija sporta "Feniks" iz bijeljinskog naselja Dvorovi i novosadska Škola fudbala "Vojvodina", učestvovale su ekipe iz Srbije, Makedonije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Zlatni pehar i medalje u grupi desetogodišnjaka osvojili su fudbaleri "Bambija" iz Zrenjanina, srebro je pripalo ekipi domaćinu "Feniksu" iz Dvorova, a trećeplasirani je bio Fudbalski klub "Borac" iz Novog Sada.

Pobjednička ekipa u grupi jedanaestogodišnjaka je novosadska "Vojvodina" , drugoplasirana je "Gradina" iz Srebrenika u FBiH, a treće mjesto zauzeo je klub "Jedinstvo" iz Bečeja.

U grupi 2000. godište pobijedio je bijeljinski Fudbalski klub "Radnik", drugo mjesto zauzela je ekipa "Gradina", a treće "Tempo" iz Gradačca.

Međunarodni dječiji fudbalski turnir "Voša Feniks kup" završen je sinoć. Pobjedničkim ekipama nagrade je dodijelio direktor Škole fudbala "Vojvodina" Milan Čabrić.

Organizatori navode da je prioritet ovakvih dešavanja da djecu zainteresuju za sport, u kojem će sticati zdrave navike, nova znanja i prijateljstva.

Mladi fudbaleri iz Makedonije, Srbije, FBiH i drugih krajeva Srpske kažu da se većina njih poznaje sa ranijih takmičenja, ali da su upoznali i nove drugare, te da su zadovoljni kako su ih domaćini dočekali.

Prvog dana turnira, 16. januara uveče u bijeljinskom motelu "Neno" bilo je organizovano druženje roditelja, trenera i članova fudbalskih klubova, učesnika turnira.

Poseban pečat ovom druženju dali su raspjevani i razigrani Makedonci, članovi Škole fudbala "Fer plej".

Utakmice su igrane u sportskoj sali Gimnazije "Filip Višnjić", te u "balon sali" kod Fakulteta poslovne ekonomije. Pokrovitelj turnira je grad Bijeljina.

Fudbalski klub "Vojvodina" iz Novog Sada i Škola fudbala Akademije sporta "Feniks" iz bijeljinskog naselja Dvorovi potpisali su prošle godine ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji, čime je mladim fudbalerima otvorena mogućnost da napreduju.

Rezultat te saradnje je da je do sada nekoliko mladih fudbalera iz bijeljinskog "Feniksa" prešlo da trenira u novosadsku "Vojvodinu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    12°C
  • 02:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

196 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI