Pogled tišine i Muškarci ne plaču

Sarajevo film festival

Gradski bioskop
Gradski bioskop

  • Kneza Miloša 28
    Tel: 055/204-202
Bijeljina, Pogled tišine i Muškarci ne plaču Gradski bioskop

Nakon Prijedora, Mostara i bijeljinska publika imaće priliku da pogleda filmove koji obrađuju teme zločina, smrti, krivice, suočavanja i praštanja.

26.04.2018. godine u Bioskopu u okviru putujućeg programa "Sarajveo film festivala'' biće prikazani filmovi "Pogled tišine'' u 17,30 časova i "Muškarci ne plaču'' u 21 čas.

To je "Pogled tišine" Džošue i "Muškarci ne plaču" Alena Drljevića.

Film "Pogled tišine" (2014) - U potresnom filmu "Pogled tišine" (2014) Openhajmer neke od jezivih likova koje je upoznao tokom snimanja "Čina ubijanja" uspio je da nagovori da pred kamerom vijerno insceniraju i odglume svoje učešće u tim monstruoznim zločinima. Gledajući Openhajmerove snimke nekih od učesnika genocida u Indoneziji 1965, preživjeli članovi porodice jedne od žrtava saznaju kako je njihov sin ubijen i ko ga je ubio. Film je fokusiran na najmlađeg preživjelog člana porodice, oftalmologa Adija, koji odlučuje da se odupre zagušujućem strahu i potčinjenosti, i napravi korak nezamisliv u društvu kojim vladaju ubice - suočava se sa ubicama svog brata i tokom očnog pregleda zahtijeva od njih da priznaju odgovornost za svoja djela.

"Muškarci ne plaču" (2017) Alena Drljevića, koprodukcija Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Njemačke, predstavlja ratne veterane sa sukobljenih strana bivše Jugoslavije koji se susreću na grupnoj radionici za suočavanje s prošlošću. Susret izaziva burne emocije u muškarcima, a na površinu ubrzo izranjaju stari osjećaji neprijateljstva...

Ulaz na projekcije je slobodan.

 

Najave događaja

  • 02:00

    5°C
  • 05:00

    5°C
  • 08:00

    6°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI