Kreativna konzumacija kulture

Predstavljanje projekta

NB Filip Višnjić
NB Filip Višnjić

  • Trg Kralja Petra I Karađorđevića 5
    Tel: 055/205-603
    Fax:055/208-117
    Email:sekretarnbfv@gmail.com
    http://www.bibliotekabijeljina.rs.ba/
Bijeljina, Kreativna konzumacija kulture NB Filip Višnjić

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" Bijeljina organizuje promociju projekta "Kreativna konzumacija kulture"

Četvrtak, 6. septembar 2018. godine u 9:30 časova.

Velika sala biblioteke.

Ulaz slobodan!

Nakon godinu dana rada glavna postignuća na projektu su: 56 učesnika kao direktni korisnici iz 4 osnovne, 5 srednjih škola i jednog kluba za djecu.

Indirektni korisnici su ovih deset obrazovno-vaspitnih institucija, kao i porodice i prijatelji direktnih učesnika, ali i svi mrežno otvoreni interesenti koji su njihove materijale pratili na internetu, ili kao aktivnosti preko Fejsbuk stranice projekta ili gotovih rješenja na YouTube kanalu projekta.

Iskoračujući ka lokalnoj zajednici, realizaciji ovih snimanja priključile su se institucije obrazovanja i kulture, kao i preduzetnici raznorodnih društvenih djelatnosti: JU OŠ „Sveti Sava", JU OŠ „Knez Ivo od Semberije", JU OŠ „Jovan Dučić", JU OŠ „Vuk Karadžić", JU Gimnazija „Filip Višnjić", JU Ekonomska škola, JU Poljoprivredno-medicinska škola, JU Tehnička škola „Mihajlo Pupin", Srednja stručna škola Janja, Dekorativni baloni BN, Cvjetni aranžmani „SveMirski vrt" i Muzej Semberije.

Snimljeno je 24 trejlera koji promovišu 26 naslova, od kojih su tri promo-trejlera za slikovnice kao podsticaj ranom razvoju čitanja.

Među knjigama su se našli skrajnuti klasici i popularna savremena književnost, podjednako iz domaće i svjetske književnosti koji su vanškolska lektira. Takođe, izbor knjiga je dodatno umrežavao naslove, pa su pojedini trejleri kao podreklamu imali još neku od knjiga, kao proboj u intertekstualnost .

Najave događaja

  • 02:00

    6°C
  • 05:00

    5°C
  • 08:00

    4°C
Kiša

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI