Protfest 2018

  • 11 Oktobar 2018 do 14 Oktobar 2018
Bijeljina, Protfest 2018

U Bijeljini će od 11. do 14. oktobra biti održan festival za mlade „Protfest" u organizaciji Udruženja građana „Ubuntu".

Večeras će, 10. oktobra, u Narodnoj biblioteci Filip Višnjić biti održano književno veče, sa početkom od 19,00 časova, na kome će Slavimir Stojanović predstaviti roman u ilustrovanim pričama „Devet", a Goran Stojčić roman "Besani".

Tokom festivala u Centru za kulturu će biti odigrane tri pozorišne predstave, sa početkom u 20,00 časova.

Prvog dana festivala, 11. oktobra, posjetioci će moći da pogledaju monodramu „Frida Kalo" u izvođenju Nikoline Bogdanović.

Monodrama prati život genijalne i kontroverzne slikarke Fride Kalo, a naša sugrađanka Nikolina je ovu monodramu pripremala kao diplomski rad na master studijama.

U petak, 12. oktobra, biće igrana predstava „Amrel za dve persone" beogradskog teatra „Le Studio" (Le Studio), inspirisana djelom i likovima iz drama Aleksandra Ace Popovića.

U originalnoj adaptaciji, koristeći dijelove njegovih poznatih drama, glumci Nada Janić Macanković i Miljan Prljeta će gledaoce, kroz susret jedne prodavačice starih stvari i šibicara, odvesti u čudesni svijet Acinih pijačnih ljudi.

Predstavu „Kralj Ibi", po čuvenom tekstu francuskog književnika Alfreda Žarija, u subotu, 13. oktobra igraće članovi Gradskog pozorišta iz Bečeja, koje je ovom predstavom pokupilo mnogobrojne festivalske nagrade.

U ovoj grotesknoj predstavi Žari koristi šokantno vulgaran jezik ismijavajući društvene norme i plemstvo. Sa druge strane ismijava i konvencionalni teatar, parodirajući motive iz Šekspirovih komada.

Svih festivalskih dana u „Jelen" pabu biće organizovane svirke, sa početkom od 21,00 časova.

Prvog dana festivala nastupaju „Di-džej Spiker Hampin" (DJ Speaker Humpin), „D sids" (The siids) i „D blek rum" (The black room) iz Hrvatske, kao i „Papaver kazins" (Papaver cousins) iz Mađarske.

U petak, 12. oktobra, nastupaju „Pasd" (Passed) iz Mađarske, „G.R.I.M.M" (G.R.I.M.M) iz BiH i „Lav hanters" (Love hunters) iz Srbije, kao i glumac Sergej Trifunović koji će za ovu priliku puštati muziku.

U subotu nastupaju „Di-džej Spiker Hampin" (DJ Speaker Humpin), „Babaduh" i„Harlekin" iz Srbije, kao i „Hejz end eš" (Haze and ash) iz Makedonije.

U nedelju, 14. oktobra, festival biće zatvoren u „Jelen" pabu, stend-ap nastupom Sandre Silađev, poznatije kao Dinja

 

Najave događaja

13°

  • 17:00

    13°C
  • 20:00

    9°C
  • 23:00

    6°C
Kiša

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI