Ukupno slučajeva
2791 (+72)
Preminuli
61 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Podvizi i stradanja grofa od Takova - ODGOĐENO

Promocija knjige

NB Filip Višnjić
NB Filip Višnjić

  • Trg Kralja Petra I Karađorđevića 5
    Tel: 055/205-603
    Fax:055/208-117
    Email:sekretarnbfv@gmail.com
    http://www.bibliotekabijeljina.rs.ba/
Bijeljina, Podvizi i stradanja grofa od Takova - ODGOĐENO NB Filip Višnjić
Shodno Odluci Vlade Republike Srpske o zabrani svih javnih i drugih većih okupljanja, a u vezi sa epidemiološkom situacijom i pojavom virusa korona, biblioteka „Filip Višnjić“ otkazala je sve planirane promocije knjiga, radionice i druge kulturne događaje do ponedjeljka, 30. marta 2020.godine.

Predstavljanje knjige "Podvizi i stradanja grofa od Takova" autora Dejana Mihailovića koje je bilo zakazano za utorak, 4. februar se odlaže za utorak, 17. mart 2020. godine.

Razlog odlaganja je bolest autora.

Vidimo se u novom terminu!

Velika sala biblioteke, utorak, 17 mart 2020. godine u 18 časova

Ulaz slobodan

Dejan Mihailović (1951) odrastao je i školovao se u Beogradu, gde je diplomirao na Odseku za opštu književnost Filološkog fakulteta. Radio je kao urednik u Dečjoj redakciji Radio Beograda, lektor u Zadužbini Ive Andrića, redaktor teksta u Enciklopediji Jugoslavije Jugoslovenskog leksikografskog zavoda (Redakcija za Srbiju) i urednik u časopisima „Književne novine", „Pismo", „Književni magazin" i izdavačkoj kući „Laguna", a pre toga u izdavačkom preduzeću „Prosveta" iz Beograda.

Od 1993. do 1999. proveo je u San Francisku, u Kaliforniji, SAD. Prevodio ruske i engleske pisce (Bunjin, Šalamov, Harms, Aldanov, Dovlatov, Akunjin, Blejk, Po, Beket i dr.).

Za prevod romana Samoubistvo Marka Aldanova dobio je nagradu „Dr Jovan Maksimović" za najbolji prevod sa ruskog jezika za 2015. i 2016. godinu.

Objavio je zbirke priča Dođoh, videh, pobegoh (1969) i Kuke i verige (2013) i mali rečnih stare hrišćanske, vizantijske i srednjovekovne srpske književnosti Vizantijski krug (2009).Član je Srpskog književnog društva i Udruženja književnih prevodilaca Srbije.

 

Najave događaja