Ukupno slučajeva
527 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Hipnoza jedne ljubavi - ODGOĐENO

Dani komedije

CZK Semberija
CZK Semberija

  • Patrijarha Pavla 1
    Tel: 055/204-202 055/490-307
    Fax:055/209-934
    http://www.semberija.com
Bijeljina, Hipnoza jedne ljubavi - ODGOĐENO CZK Semberija

Na osnovu zvanične odluke predsjednika Vlade RS u vezi sa epidemiološkom situacijom i pojavom virusa korona u Republici Srpskoj da u periodu od 11. do 30. marta 2020. godine zabrane sva javna okupljanja, Centar za kulturu "Semberija" otkazao je sve najavljene događaje za ovaj period.

Srijeda 25.03.2020. godine u 20:00 časova - Predstava: „Hipnoza jedne ljubavi " Zvezdara teatar Beograd

Tekst i režija. Dušan Kovačević

Igraju: Slobodan Boda Ninković, Anica Dobra, Dragan Petrović, Mina Sovtić, Ivan Mihailović, Uroš Jakovljević/Jovan Jovanović.

Cijena ulaznice: 20KM

"Ovo je komad o narodu, govoru, o tlu, o zaboravljanom jeziku ljubavi i prirode, jer, Kovačevićeva je teza, tek kada se vrate jeziku ljubavi i prihvatanja mogu da ozdrave, što se događa i njegovim junacima u Hipnozi jedne ljubavi. Jer domovina je jedna, ali je jezik ljubavi ipak univerzalan, pa čak i iznad nje."

"Najnoviji komad Dušana Kovačevića Hipnoza jedne ljubavi bajkovita je melodramska groteska koja se prevashodno bavi problemom odlaska mladih ljudi iz zemlje. Radnja se dešava na napuštenoj planinčini, metaforičkoj strnjici, u nadrealno izvezenim okolnostima preplavljujuće bede.Kovačević tmurnu društvenu realnost preoblikuje u pitkiju, podnošljiviju pozorišnu stvarnost. Ali, iako je umešan tako da se lakše guta, njegov dramski svet je višeslojan, dubinski ambivalentan i zato umetnički vredan."

"Hipnoza jedne ljubavi je komad zrelih godina, odraz smirivanja i svođenja. To je idila - polufantastika koja se može pričati unucima pred spavanje. Patriotski topao i u tekstualnom obliku - kucan finom ćirilicom - komad i na sceni zadržava autorovu gordost i otmenu odanost svome i domaćem. Mada i njegovi likovi emigriraju u tuđe ledine. Najmekšim mogućim narativom zavapiće o nerođenoj deci, praznim školama, srpskoj lepoti pod stranom okupacijom. Kad to kaže mudrac Kovačević, znači da je poslednji čas, ukoliko taj čas nije već istekao."

Najave događaja