Ukupno slučajeva
4629 (+32)
Preminuli
137 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Blago (u) nama

Pozorišna predstava

CZK Semberija
CZK Semberija

 • Patrijarha Pavla 1
  Tel: 055/204-202 055/490-307
  Fax:055/209-934
  http://www.semberija.com
Bijeljina, Blago (u) nama CZK Semberija

29.01.2021. u 20 časova - Predstava „Blago (u) nama", po motivima kultnog dela Jovana Dučića „Blago cara Radovana"

Reditelj predstave: Dejan Jnković

Igraju: Milica Petrović, Lea Jevtić, Katarina Bradonjić, Tijana Simić, Ana Jovčić, Vitomir Šuljagić i Olivera Šuljagić.

Cijena ulaznice: 10 KM

Inkluzivni projekat iz oblasti izvođačkih umetnosti povezao je profesionalne pozorišne umetnike i osobe oštećenog vida u kreativno umetničko istraživanje na temu ljudske sreće.

Držeći se aktuelnih tendencija u modernom svetskom teatru, reditelj predstave Dejan Janković je kroz formu scenskog eseja uspeo da uobliči jedan de-iluzionistički teatar u kojem glumac ima višestruku funkciju pripovedača, tumača određenih likova, komentatora, prezentera, plesača, pevača i debatnog partnera u momentima interakcije sa publikom.

Svaki izvođač u ovoj predstavi imao je prilike da kroz pomenute funkcije izloži svoj individualni i kolektivni stav o tome da li je smisao ljudskog bivstvovanja ostao nepromenjen od Dučićevog vremena do danas i da li smo u stanju da, uz društveno nametnuti životni tempo prezasićenog infomacijama, odvojimo bitno od nebitnog, istinito od lažnog.

„Insistirajući na interdisciplinarnosti, kao autor i reditelj projekta smatrao sam da ćemo kohezijom te dve vizure današnjice potkrepljene mudrošću jednog srpskog književnog klasika, uspeti da kreiramo vitalnu socijalnu studiju kojom bismo publiku podstakli na dalje preispitivanje odnosa prema sebi i drugima. Po komentarima publike i stručne javnosti, iskreno verujem da smo u tome uspeli", izjavio je Janković.

Najave događaja

 • 16:00

  9°C
 • 19:00

  5°C
 • 22:00

  3°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI