Novi potresi u Krajstčerču, jedan poginuo, 45 povređeno

Novi potresi pogodili su danas novozelandski grad Krajstčerč, posle jučerašnjeg zemljotresa jačine 5,2 stepena, u kojem je poginula jedna osoba, a 45 ih je povređeno, navele su lokalne vlasti.

Novi potresi u Krajstčerču, jedan poginuo, 45 povređeno

Tokom noći više od 20.000 domova nije imalo struju, a brojne stanovnike probudio je zemljotres jačine 4,7 stepeni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Grad je proveo veoma tešku noć", rekao je gradonačelnik Bob Parker za lokalni radio. Danas je saopšteno da je u jučerašnjem zemljotresu poginuo jedan penzioner u Domu za stara lica, ali njegove godine, niti okolnosti smrti nisu precizirane.

Broj povređeih je porastao na 45, ali su sada još samo dve osobe na bolničkom lečenju. Škole su i danas zatvorene, stanovnici delova grada koji su najviše oštećeni u zemljotresu počeli su da raščišćavaju ruševine, a lokalna kompanija za snadbevanje električnom energijom najavila je da će dotok struje biti uspostavljen do kraja dana.

Februarski zemljotres u Krajstčerču imao je magnitudu od 6,3 stepena i odneo je 181 ljudski život. Kao i taj potres, i jučerašnji je imao plitak epicentar - na oko 10 kilometara dubine. U centralnoj „crvenoj" zoni Krajstčerča, veliki februarski zemljotres oštetio je više od 80 odsto građevina, od čega 700 zgrada ne može da se spasi.