CIK BiH: Žalbe danas proslijeđene Sudu BiH

 • BiH
 • 10. Jul 2024.

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH zaprimila je tri žalbe na odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske koje je sa izjašnjenjima danas dostavila Sudu BiH.

CIK BiH: Žalbe danas proslijeđene Sudu BiH

Riječ je o žalbama SNSD-a, Snežane Novaković Bursać i Ranke Perić Romić.

Iz CIK-a su rekli Srni da su žalbe proslijeđene Apelacionom odjeljenju Suda BiH sa izjašnjenjem na žalbe.

"Nakon dostavljanja žalbe sa izjašnjenjima, Apelaciono odjeljenje Suda BiH ima rok od tri dana od dana prijema žalbi da o tome odluči", naveli su iz CIK-a.

CIK BiH je 4. jula donio jednoglasnu odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske, kojom je mandat dodijeljen Nenadu Vukoviću.

Predsjednika CIK-a Irena Hadžiabdić rekla je da je na ovu odluku dozvoljena žalba u roku od dva dana, dok će se nakon pravosnažnosti odluke ići u proces potvrđivanja rezultata.

CIK BiH je 1. jula, mimo svih zakonskih procedura, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, izvukao iz bubnja kandidatsku listu PDP-a na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Imajući u vidu da delegate iz Republike Srpske bira Narodna skupština Republike Srpske, ovim načinom izbora delegata nije se poštovala volja građana.

Osim liste PDP-a, u bubnju je bila i lista Ranke Perić Romić na kojoj je Snježana Novaković Bursać iz SNSD-a, koja je u Narodnoj skupštini Republike Srpske nakon opštih izbora 2022. godine izabrana u Dom naroda.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

24°

Vedro
 • 08:00

  Vedro
  24°C
 • 11:00

  Vedro
  28°C
 • 14:00

  Vedro
  34°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

30 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

217 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 14. Jul 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI