Pirelli Cinturato P1

Pirelli je predstavio Cinturato P1, pneumatk visoke tehnologije namenjen malim automobilima i onima niže srednje klase, koji obezbeđuje nisku potrošnju goriva i smanjenu emisiju štetnih gasova, ali bez negativnog uticaja na performanse na bilo kojoj podlozi.

Pirelli Cinturato P1

Pre tri godine, Pirelli je proširio ponudu svojih "zelenih", tačnije ekoloških pneumatika modelima Cinturato P4 i P6, namenjenih vozilima iz A i B segmenta, da bi veoma brzo nakon toga 2009. uveo i P7, za automobile iz C segmeta.

Potom je predstavljen i Scorpion Verde, ekološki penumatik za SUV i crossover vozla. No, tu se Pirelli nije zaustavio... Prateći aktuelne ekološke trendove, i italijanski proizvođač pneumatika i proizvoda od gume pojačao svoje "zelene" aktivnosti.

Porodicu pneumatika Cinturato uvećao je za novu, ekološki prihvatljivu gumu sa oznakom P1, koja po svojim performansama pripada premijum segmentu, a namenjena je, pre svega, malim i automobilima srednje klase. Gumu koja tokom svakodnevne upotrebe, bez obzira na vrstu podloge, obebeđuje nisku potrošnju goriva, bez gubitka performansi.

Novi Cinturato P1 baziran je na tehnologiji koju Pirelli preimenjuje prilikom izrade Ultra High Performance guma. Nastao je u Milanu, u istraživačko-razvojnom centru, gde i pneumatici za F1, a predstavlja sintezu napora inženjera da se znanje i iskustvo pretvore u prozvod visokih performansi, ali ekološki prihvatljiv, koji može da ponese etiketu - Green Performance.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA