Poljak star 77 godina 40. put polaže vozački ispit

Marijan Sobala, 77-godišnji penzioner iz Broševica na jugu Poljske postao je poljski rekorder, ne samo kao najstariji Poljak koji polaže vozački ispit, već i zato što uporno već 40. put pokušava da dobije vozačku dozvolu.

Poljak star 77 godina 40. put polaže vozački ispit

Do sada su ga na ispitu obarali 39 puta ali Sobala se zainatio da dobije pravo da sjedne za volan, pošto ga je imao sve do 2007. godine, kada ga je policija uhvatila pijanog na biciklu i oduzela mu vozačku dozvolu na dvije godine.

Kada je poslije isteka tog roka došao da polaže vožnju misleći kako će proći lako sa decenijskim vozačkim iskustvom ali je ostao zatečen kada su ga na ispitu oborili. Uporni penzioner uzeo je pred sledeći ispit časove vožnje, ali nije pomoglo i tako iznova u svakom mogućem narednom terminu 39. puta.

"Probaću toliko dugo dok ne uspjem. U garaži na mene čeka crveni `fijat'. Nadam se da ću ubrzo moći da sjednem za volan. Za sada mi preostaju bicikl i autobus", kazao je Sobala za današnji Fakt. Poljskom listu Sobala se požalio da ga na ispitu hvataju na sitnicama da navodno nije usporio pred pješačkim prelazom iako je na semaforu zeleno, da je vozio suviše sporo, ili da mu se motor na prakingu ugasio.

Do sada je u svojoj borbi za vozačku dozvolu Sobala potrošio za takse za ispite i prevoz do obližnjeg grada gdje se ispiti polažu skoro 1.400 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA