Zbog Štrumfova prefarbali grad

Zbog premijere 3D filma "Štrumfovi", koja će u julu biti održana u španskom gradu Juzcaru, u blizini Malage, tradicionalno bijele zgrade tog grada ofarbane su u plavo.

Zbog Štrumfova prefarbali grad

Bojenje je dio projekta transformacije andaluzijskog grada u grad plavih crtanih junaka, koji se u filmu pokušavaju vratiti kući, nakon što su se našli u Central parku u Njujorku. U tom projektu je učestvovalo mnogo molera, koji su iskoristili 3.785 litara boje.

Neki stanovnici se, ipak, nisu slagali s farbanjem zgrada u plavo, ali zvaničnici kompanije "Sony" obećali su da će sve građevine nakon premijere filma ponovo ofarbati u bijelo. Filmska verzija avantura malih simpatičnih stvorenja i zločestog čarobnjaka Gargamela snimljena je u Njujorku, u režiji Radže Gosnela.

Bježeći od zlog čarobnjaka, Veliki Štrumf i dvoje njegovih drugara dospijevaju u Njujork i moraju da pronađu način da se vrate nazad u svoje selo prije nego što ih pronađu Gargamel i njegov mačak Azrael. Uloga Gargamela, koji ovog puta ne juri Štrumfove da bi ih pojeo već da iz njih izvuče "mističnu esenciju", pripala je Henku Azariji, dok je pop pjevačica Kejti Peri pozajmila glas Štrumfeti. Scenario za film o Štrumfovima, koje je stvorio belgijski strip-autor Pejo, napisali su Dejvid Stem i Dejvid Vajs, scenaristi drugog i trećeg nastvaka "Šreka".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA