Fudbaler vođa narko bande, počelo ispitivanje uhapšenih

Specijalna policija MUP-a RS uhapsila je jučer u akciji kodnog naziva "Paskal" Cvijetina Mikića, zvanog Cican, iz Bijeljine, vođu narko-grupe, i još 11 njegovih saučesnika osumnjičenih za trgovinu kokainom i marihuanom. U bijeljinskom Okružnom tužilaštvu jutros je počelo ispitivanje dilera drogom koji su uhapšeni u jučerašnjoj akciji.

Fudbaler vođa narko bande, počelo ispitivanje uhapšenih

"Nezavisne" saznaju da su, osim Mikića, koji je inače kapiten Fudbalskog kluba Koridor iz Bijeljine, uhapšeni još i njegova nevjenčana supruga Dragana Sekulić, te Predrag Čembić, Mihael Vasić, zvani Micin, Momo Mićić, Željko Lazić, Goran Gajić, Slaviša Hrkalo i Darko Ivanović. Identitet preostalih troje uhapšenih nije poznat.

Među uhapšenima je i jedna osoba s područja Doboja, dok su ostali uhapšeni iz Bijeljine.

Iz MUP-a je saopšteno da su uhapšeni osumnjičeni da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se na području Bijeljine i okoline bavila trgovinom drogom.

Tokom akcije "Paskal" pretreseno je 12 objekata koje su koristili Mikić i njegovi saučesnici, zaplijenjeni su kokain i marihuana, ali i ilegalno oružje i municija.

Istraga je trajala proteklih šest mjeseci, a njom je rukovodilo Okružno tužilaštvo u Bijeljini.

Mikić i saučesnici osumnjičeni su da su u proteklom periodu nabavljali, zatim prepakivali i na kraju prodavali kokain i marihuanu zavisnicima na području Bijeljine i okoline.

Mikić je u septembru prošle godine svjedočio u Sudu BiH, kako je posuđivao novac Milenku Lakiću, članu zločinačke organizacije Zijada Turkovića.

Mikić je rekao da mu je davao od 200 do 400 maraka, koje mu Lakić nije vratio jer je uhapšen. Potvrdio je i da mu je Lakić dao pištolj, koji je Mikić odbacio poslije pucnjave u Bijeljini. On je u pucnjavi u septembru 2010. godine ranio Milana Savića poslije svađe zbog glasne muzike u jednom lokalu.

Izvor blizak istrazi potvrdio je da je tokom višemjesečne istrage zabilježen veći broj razgovora između osumnjičenih o trgovini drogom.

"Nakon što je prikupljen dovoljan broj materijalnih dokaza, krenulo se u hapšenje", dodao je izvor blizak istrazi.

U bijeljinskom Okružnom tužilaštvu jutros je počelo ispitivanje dilera drogom koji su uhapšeni u Bijeljini u policijskoj akciji "Paskal".

U Tužilaštvu kažu da tužilac Sanja Bošković ispituje jednog po jednog dilera, te da bi nakon toga moglo biti poznato kome je i na osnovu kojih dokaza određen pritvor.

- Svaki od uhapšenih i privedenih u Tužilaštvo biće ispitan u prisustvu branioca, uz određene dokaze koji ga terete za počinjeno krivično djelo. Više informacija za javnost biće poznato kada tužilac završi ispitivanje - rečeno je u Tužilaštvu.

Svi uhapšeni će poslije kriminalističke obrade u policiji biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva u Bijeljini, a ovaj predmet vodi tužilac Sanja Bošković.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA