Puca kraljevski brak

Britanski prestolonasljednik princ Čarls i njegova dugogodišnja ljubavnica Kamila Parker Bouls, kojom se oženio u aprilu 2005. godine, navodno se razvode.

Puca kraljevski brak

Informaciju o tome objavio je američki tabloid "Globe", koji piše kako je vezu u kojoj postoje sve veća neslaganja par odlučio okončati, te kako ih čeka podjela imovine vrijedne 300 miliona američkih dolara. Sa britanskog kraljevskog dvora u petak još nije bilo stiglo nikakvo službeno oglašavanje o tim medijskim napisima.

Američki tabloid "Globe" prenosi da je Kamili "prekipjelo" i da će nakon šest godina braka ostaviti Čarlsa. Da podsjetimo, par je godinama krio svoju ljubav, a devet godina nakon razvoda od princeze Dajane, tačnije 9. aprila 2005. godine, Čarls i Kamila konačno su se vjenčali. "Već neko vrijeme u tajnosti žive odvojeno. I dalje su zajedno na javnim mjestima, ali samo da bi maskirali tužno stanje svog braka", prenosi američki tabloid.

"Nema te sile koja će primorati Kamilu da mu se vrati. Trenutno su u fazi probne razdvojenosti" izjavio je izvor blizak paru.

Iako su nakon vjenčanja "cvjetale ruže" u prinčevom domu, Čarls je postajao sve razdražljiviji. Navodno, netrpeljivost je kulminirala nakon posjete francuskog predsjednika Nikole Sarkozija i njegove supruge Karle Bruni Londonu. "Stalno se svađaju, jer Čarls ne podnosi Kamilinu inerntnost, ponašanje nedostojno članice kraljevske porodice i stil života", naveo je izvor blizak dvoru.

Prema dramatičnijim navodima "Globea", princ je čak Kamili saopštio da je brak s njom bio "greška njegovog života" i da nikada nije trebalo da se rastane od Dajane, koja je 1998. godine poginula u saobraćajnoj nesreći. Princ Čarls upoznao se s Kamilom, koja se djevojački prezivala Šend, još 1972. godine, nakon čega su započeli vezu koju su održavali u tajnosti.

Godinu dana nakon početka veze s Kamilom, Čarls putuje u Ameriku na obuku u mornaricu i priznaje ujaku da bi se rado vjenčao s njom. Po britanskom zakonu je to nemoguće jer Kamila nije bila djevica. Iste godine se Kamila, navodno pod pritiskom kraljevske porodice, udaje za pukovnika Parkera Boulsa, a 1981. godine Čarls se oženio Dajanom Spenser.

Međutim, već 1986. godine princ iz Velsa obnavlja vezu s Kamilom i, navodno, u to vrijeme četiri puta nedjeljno spava kod nje. Četiri godine kasnije javnost se upoznaje s njihovim telefonskim razgovorima. Godine 1994. javno priznaju svoju vezu, a princ Čarls i princeza Dajana uskoro se razvode.

Princeza Dajana je 1998. godine poginula u saobraćajnoj nesreći, a princ Čarls i Kamila svoju vezu nastavljaju u javnosti. Vjenčali su se 2005. godine u zgradi opštine u Vindzoru i to je bio prvi put da jedan nasljednik britanske krune sklapa civilni brak.

Vjenčanju u opštini prisustvovalo je samo 28 članova porodice, a par se poslije dvadesetominutne ceremonije uputio u kapelu dvorca Vindzor, gdje im je blagoslov uputio njihov paroh nadbiskup Vilijams.

Civilnom vjenčanju u opštini nije prisustvovala kraljica Elizabeta Druga, ali je prisustvovala blagoslovu u kapeli. Kamila, koju većina Britanaca nije željela za kraljicu, udajom je postala Njeno visočanstvo vojvotkinja od Kornvola i druga žena po uticaju u kraljevskoj porodici, odmah iza kraljice. Uprkos tome što su uživali veliku popularnost, princ Čarls i Kamila nikada nisu zasjenili zvijezdu princeze Dajane.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA