Nagrađeni najbolji učenici i nastavnici

Svake godine Opština Bijeljina dodjeljuje plakete najboljim učenicima generacije u osnovnim i srednjim školama i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na republičkim, državnim ili međunarodnim takmičenjima.

BIJELJINA

Pored najboljih učenika, plakete su dodijeljene i nastavnicima koji su učenike spremali za ova takmičenja, kao i nastavnicima koji su u prethodnoj školskoj godini unaprijeđeni u zvanje savjetnika u nastavi.

Za uspjehe u školskoj 2010/11. godini opštinska priznanja su dobila 64 učenika i 35 nastavnika, a uz plakete, najbolji učenici i nastavnici su dobili i novčane nagrade. Učenici generacije su nagrađeni sa po 100 konvertibilnih maraka, koliko su dobili i nastavnici u obje kategorije nagrađenih.

Učenici koji su se na takmičenjima plasirali od prvog do trećeg mjesta nagrađeni su sa 150, 100, odnosno 50 KM. Učenici generacije će, po tradiciji, dobiti učeničke i studentske stipendije do kraja svog redovnog školovanja. Za nagrade učenicima i nastavnicima ovom prilikom izdvojeno je ukupno oko 12.000 KM.

Uručujući nagrade, načelnik Opštine Mićo Mićić je istakao da su uspjesi učenika i nastavnika najbolji znak da je obrazovanje u opštini Bijeljinam na visokom nivou.

Pored toga, polazeći od činjenice da je znanje osnova napretka u svakom društvu, u prethodnih nekoliko godina opština Bijeljina na nivou Republike Srpske izdvaja najviše sredstava za unapređenje obrazovanja.

Pored stipendiranja i nagrađivanja učenika i studenata, ove godine će biti nastavljeno sa izgradnjom obrazovnih objekata od kojih su najveći osnovna škola na Ledincima i sportska sala u Dvorovima, najavio je načelnik Mićić.