Golić: Izvođač radova ''Mas-aritma'' ne poštuje ugovor

Izvođač radova na izgradnji prečistača za otpadne vode u Bijeljini, turska kompanija ''Mas-aritma'', ne poštuje obaveze iz ugovora i konačna odluka o nastavku ovog važnog projekta biće donesena naredne sedmice, izjavila je ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

Golić: Izvođač radova ''Mas-aritma'' ne poštuje ugovor

Nakon sastanka sa predstavnicima upravljačkog odbora za izgradnju kanalizacije u Bijeljini, Golićeva je naglasila da je projekat u krizi jer se izvođač od novembra prošle godine nije pojavio u Bijeljini ni nakon tri urgencije gradske vlasti.

"Ne smijemo dozvoliti da se izgube donacije evropskih zemalja i fondova i da bude zanemarena planirana dinamika izgradnje", rekla je Golićeva.

Vrijednost ugovora o projektovanju i izgradnji sistema za prečišćavanje otpadnih voda je 6.550.000 evra.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je nakon sastanka da je moguć i raskid ugovora sa kompanijom koja nije ispoštovala obaveze, a odluka će biti donesena naredne sedmice.

Posjetu Bijeljini Golićeva je nastavila prisustvom na prezentaciji o primjeni novog zakona o uređenju prostora i građenju u gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA