Ron Hauard snima film o Nikiju Laudi

Posle nagrađivanog filma o Ajrtonu Seni, još jedna legenda auto-trka naći će se uskoro na filmskom platnu. Najavljen je skori početak snimanja dokumentarca o životu trostrukog svetskog šampiona Nikija Laude, kojeg će režirati proslavljeni Ron Hauard, dobitnik Oskara za "Blistavi um" ("A Beautiful Mind").

Auto-moto

Priča će se bazirati na sezoni 1976. godine, kada je tada aktuleni svetski šampion doživeo težak udes na trci za Veliku nagradu Nemačke, na stazi Nirburgring, iako je samo nekoliko da pre udesa najavio mogućnost bojkota, zato što je bio nezadovoljan bezbenosnim merama na stazi.

Posle nesreće u kojoj je zadobio teške opekotine, vozač Ferarija se vratio na stazu samo šest nedelja kasnije i sve do poslednje trke u Japanu bio je u sjajnoj poziciji da odbrani titulu.

Ne želeći da vozi na stazi Fudži po izuzetno jakom pljusku, naslov svetskog šampiona je praktično prepustio rivalu iz Meklarena Džejmsu Hantu i žestoko naljutio "komendatorea" Enca Ferarija, čime je sebi praktično zapečatio sudbinu u "skuderiji"...

Film će se zvati "Rush", a iza njega stoji producentska kuća koja je radila i "Crnog labuda" ("Black swan"), još jedan film koji je osvojio Oskara.