Neverovatno rešenje: Indija poklanja "tatamobil" parovima koji se sterilišu

Zabrinute zbog visokog prirodnog priraštaja zdravstvene vlasti indijske pokrajine Radžastan odlučile su da parovima koji se dobrovoljno odluče na trajnu sterilizaciju ponude vredne robne nagrade, među kojima je i automobil “tata nano”.

Neverovatno rešenje: Indija poklanja "tatamobil" parovima koji se sterilišu

Ovaj automobilčić indijske proizvodnje poznat je i kao najjeftiniji automobil na svetu, ali za većinu indijskih domaćinstava ipak predstavlja nedostižan san.

Odluka za odricanje od budućeg potomstva ipak ne znači da će oni koji su je doneli automatski postati ponosni vlasnici "tatamobila", već samo da imaju pravo na jednu od robnih nagrada (skuter, blender, televizor i automobil), pri čemu žreb odlučuje kome će koja pripasti.

Nakon velikog skandala sa prinudnom sterilizacijom tokom 70-tih godina, ova dobrovoljna akcija, koja nudi za indijske prilike veoma vredne materijalne podsticaje, otvorena je ne samo za stanovnike sušom pogođenog Radžastana, već i za sve građane Indije. Ukoliko nastavi ovim tempom očekuje se da će Indija do 2030. po broju stanovnika nadmašiti Kinu i postati najmnogoljudnija zemlja na svetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA