Nepristojna ponuda hrvatskog carinika?

Hrvatski carinik na prelazu Plovanija sa Slovenijom tražio je od jedne slovačke turistkinje oralni seks kako bi je pustio u zemlju, objavili su slovački mediji, što je portparol carine demantovao.

Nepristojna ponuda hrvatskog carinika?

Slovačka ambasada u Zagrebu potvrdila je da je upoznata sa slučajem kada se pre tri dana jedan hrvatski carinik navodno neprimereno poneo prema mladoj slovačkoj turistkinji, zatraživši od nje oralni seks kako bi nju i društvo pustio u Hrvatsku.

Jedan član porodice te devojke predao je zvaničnu pritužbu ambasadi Slovačke u Zagrebu, prenela je slovačka agencija TASR. Neki slovački mediji juče su pisali o tome, ističući da su carinici najpre izdvojili vozilo u kome su se nalazila dva mlada Slovaka s dvema prijateljicama. Tražeći od njih da im kažu gde su sakrili drogu, carinici su najpre detaljno pretražili celo vozilo i njihove stvari. Onda su odveli dvojicu mladića u kancelariju i naterali ih da se skinu goli preteći im odlaskom u zatvor. Jedan od carinika navodno je nekoliko puta jednom od mladića rekao da će svi biti pušteni ako ga jedna od devojaka oralno zadovolji, izvestila je slovačka agencija TASR čije pisanje su preneli i hrvatski mediji. Kako nisu pronašli nikakvu drogu, carinici su posle otprilike sat vremena pustili mlade Slovake da u uđu Hrvatsku, piše TASR i dodaje da je iz slovačkog ministarstva spoljnih poslova dobio potvrdu da je upoznato sa slučajem.

Portparol Carine Mario Demirović negirao je pisanje medija,  tvrdeći da se opisani događaj uopšte nije zbio. Carinska uprava je preduzela radnje kako bi utvrdila relevantne okolnosti i eventualnu umešanost carinskih službenika u sporni događaj. Međutim, nije utvrđen bilo kakav postupak carinskih službenika prema slovačkim turistima na način kako je o tome izveštavano. Odnosno, pouzdano je utvrđeno da carinski službenici nisu umešani u sporni događaj na graničnom prelazu Plovanija, napisao je Demirović, ocenivši da je sadržaj i ton objavljenog teksta netačan i krajnje tendenciozan. On je podsetio na ovlašćenja granične policije i njenu primarnu nadležnost u području otkrivanja zloupotrebe droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA