"Google" planira novi prodor na tržište mobilne telefonije

Američki Internet gigant "Google" počeo je preliminarne razgovore za kupovinu kompanije "InterDigital" - ID specijalizovane za razvoj tehnologija mobilne telefonije i mreža, objavio je američki privredni dnevnik "Vol strit džornal" (WSJ).

"Google" planira novi prodor na tržište mobilne telefonije

Ta odluka se, kako piše WSJ, delimično objašnjava interesom kompanije "Google" za ID posle neuspeha da kupi patente od kanadskog proizvođača telekomunikacione opreme "Nortela" koje je uspeo da dobije konzorcijum sastavljen od kompanija "Apple" i "Microsoft".

Otuda su dve kompanije poslednjih dana u kontaktu. ID, kompanija sa sedištem u Pensilvaniji čiji berzanski kapital iznosi 2,8 mlrd USD, saopštila je da razmatra mogućnost prodaje. WSJ je objavio da je ID vlasnik 8.000 patenata koji omogućavaju pre svega smanjenje mešanja razgovora tokom telefonskih poziva.

Predsednik Upravnog odbora ID-a Stiven Teri Klonc (Steven Terry Clontz) je ocenio da je perspektiva te kompanije dobra i istakao veliki rast njenog intelektualnog vlasništva u poslednjih godinu dana, jer važni akteri na tržištu mobilne telefonije sve više shvataju stratešku i ekonomsku vrednost vrste poslova kojima se ona bavi, prenela je francuska novinska agencija AFP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA