Top 5 najskupljih automobila na svetu

Većina ljudi podiže kredit kako bi kupili najjeftinije automobile na tržištu ali, postoji određeni broj onih kojima je glavna dilema za koji automobil sa liste najskupljih da se odluče. Mi vam predstavljamo skraćeno izdanje te top liste.

Top 5 najskupljih automobila na svetu

1. Koenigsegg Trevita

Sa cenom od 2 miliona dolara, Koenigsegg Trevita je odnela prestižnu titulu najskupljeg automobila dostupnog na tržištu danas. 'Trevita "prevedeno sa švedskog znači ' tri bele ', što aludira na činjenicu da je samo tri Trevite   proizvedeno do sada. Trevita ima najveću brzinu od 400 kilometara na sat i dostiže ubrzanje od 0 do 100 za samo 2 sekunde. Nije ni čudo da ovaj redak superautomobil ima tako visoku cenu. Interesantan je podatak da ako se za kupovinu ovog automobila podigne odgovarajući kredit (car loan) sa ukupnom sumom za vraćanje koja uključuje kamatu i troškove obrade, može se kupiti čitav jedan auto plac sa ponudom solidnih automobila. Ili,pak, luksizna vila na nekoj egzotičnoj plaži, odlučite sami.

2. Bugatti Veyron

Još jedan superautomobil koji košta tri puta više od prosečne kuće, Bugatti Veyron je dizajniran i proizveden od strane Volkswagena u Francuskoj. Sa cenom od 1,7 miliona dolara, superautomobil poseduje neverovatnih 1000 konja iz 16-cilindarskog "monstrumskog" motora.

3. McClaren F1

Kako ne bi zaostajali za svojim kontinentalnim kolegama, i Britanci imaju svoj superautomobil u prvih pet. McClaren F1 je otkriven 1992-ge u Sporting Clubu u Monaku, a danas se može kupiti za oko milion dolara.

4. Ferrari Enzo

Prilikom izrade popisa najskupljih automobila na svetu, jednostavno ne se može isključiti Ferrari. Za Enzo bi vam bilo potrebno oko 660.000 dolara, još uvijek jedan neverovatan iznos novca za prosečnog čoveka, ali za imućne kolekcionare, ovo može biti pristupačna cena.

5. Saleen S7 Twin Turbo

Kao jedini ne-europskih superautomobil na popisu, američki Saleen S7 Twin Turbo je neverovatan primerak trkačke tehnologije. Automobil je u potpunosti izgrađen ručno, komad po komad i kao takav koštao bi oko 500.000 dolara. Uz postizanje brzine 0-100 km na sat za samo 3,8 sekundi, Saleen Turbo je više nego spreman za takmičenje sa europskim superautomobilima.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA