Najduži motor na svetu

Kolin Fruz, 31-godišnji vodoinstalater, napravio je najduži motor na svetu, koji je dugačak čak 22 metra, prenosi „Dejli Mejl“.

Najduži motor na svetu

Kolin je proveo mesec dana sastavljajući motor sa 25 sedišta u bašti svoje mame, a da bi se motor pokrenuo potrebno je troje ljudi. „Kada sam ga tek završio, mislio sam da nikad neće raditi i da će biti nemoguće održati ga uspravnim pri maloj brzini.

Ali kad jednom krenete, već je lakše. Jedino je veoma teško upravljati", rekao je Kolin. „Biće teško voziti ga putevima, jer je za njegovo okretanje potrebno bar šest širina puta. Mislim da bi on bio idealan za rimske puteve", ističe tvorac motora.

Da bi se upisao u knjigu rekorda, Kolin je trebao da pređe 100 metara sa svojim vozilom, ali je uspeo da pređe čak više od jedne milje i sada planira da pošalje snimak i izjave svedoka zvaničnicima Ginisove knjige rekorda.

On već drži svetski rekord za najbrži električni skuter, koji može da se kreće brzinom od 114 kilometara na sat, a veruje da će dugo držati titulu rekordera za najduži motor.

Prethodni najduži motor na svetu bio je dugačak samo 14 metara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA