Ko su najbogatiji izvođači u svetu hiphopa

Ko su muzičari koji zarađuju od 14 do 37 miliona dolara godišnje, pročitajte na našoj listi.

Ko su najbogatiji izvođači u svetu hiphopa

Prema Forbs-ovoj listi najbogatijih hip-hopera, na prvom mestu izdvojen je Šon Karter, poznatiji kao Jay Z. Na svom računu ima čak 37 miliona dolara čime je prestigao i svoju suprugu Bijonse po zaradi. Pored zarade od muzike, poseduje udeo u vlasništvu Nju Džerzi Netsa, lanac klubova i firmu za oglašavanje.

Na drugom mestu po zaradi nalazi se Šon Kombs poznat kao P Diddy, koji je prošle godine inkasirao 35 miliona dolara, i to tek 20 odsto od na kontu svoje muzike. Većinu bogatstva je stekao zahvaljujući svojoj modnoj liniji "Šon Džon", producentskoj kući "Bad Boy", marketinškoj firmi "Blue Flame" i prodaji "Ciroc" vodke.

Treće mesto pripalo je Kanijeu Vestu koji je u protekloj godini zaradio 16 miliona dolara, i to samo od prodaje poslednjeg albuma "My Beautiful Dark Twisted Fantasy".

Na četvrtom mestu nalazi se Lil Wayne koji je, uprkos tome što je veći deo godine proveo iza rešetaka, zaradio 15 miliona dolara.

Na petom mestu se nalaze i Eminem i Snoop Dogg koji poseduju po 14 miliona dolara na bankovnom računu.

Šesto mesto pripalo je reperu Dr Dre, uglavnom zahvaljujući "delu producentskog kolača" koji dobija od Eminema i 50 Centa. Dre je zaradio "oko 14 miliona dolara" zahvaljujući radu na albumima ovih repera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA