Ferrari FF helikopterom transportovan u Kronplatz

Zvanična novinarska prezentacija automobila Ferrari, obično se održava na trkačkim stazama. Model Ferrari FF, prvi Ferrari model sa pogonom na sve točkove, predstavljen je na snegu i ledu. Dva primerka FF, helikopterom su prevezena do italijanskog ski centra Plan De Corones (Kronplatz), koji se nalazi na 2.350 m nadmorske visine...

Ferrari FF helikopterom transportovan u Kronplatz

Ferrari FF je predstavljen na mestu, koje je dostupno samo pomoću žičare, i zato je za prevoz automobil korišćen helikopter. Italijanska kompanija koristila je usluge italijanskog vojnog vazduhoplovstva, a automobili su transportovani pomoću helikoptera CH-47 Chinook iz 1. Antares puka, praćenim sa tri helikoptera Agusta 205.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predstavljanje za novinare modela Ferrari FF, trajaće naredne četiri nedelje, a na glavnoj promociji prisustvuje 200 novinara iz celog svet. Podsetimo, Ferrari FF pokreće 12-cilindrični 6.3-litarski motor, koji pri 8.000 o/min, razvija maksimalnih 660 konjskih snaga. Maksimalna brzina automobila iznosi 335 km/h, a ubrzanje iz mesta do 100 km/h traje 3,7 sekundi. Pogon na sve točkove je patentiran sistem 4RM, koji je za 50 % lakši od konvencionalnih 4x4 rešenja.

Standard su adaptivni magnetni amortizeri SCM3, keramičke kočnice Brembo i dvolamelasti menjač F1. Cena modela Ferrari FF iznosi 260.000 eura, a svih 800 primeraka, koji će biti proizvedeni ove godine, već su rasprodati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA