8 beauty trendova sa modnih pista

Sudeći prema mejkap trendovima i novim frizurama koje su prikazane na modnim revijama od Milana do Njujorka, beauty prognoza za proleće/leto 2011. jeste dominacija dva oprečna stila jedne beauty priče. Oni odražavaju istu vrstu dekadencije, snage i prefinjenosti u vidu zategnute ili lepršave kose i kscentričnog ili suptilnog mejkapa.

Moda i ljepota

Jarke boje na usnama

Ove sezone, tamnoljubičaste nijanse na usnama ustupile su mesto vedrim bojama. Zato su na revijama mnogih dizajnera dominirale usne boje fuksije, korala i pomorandže, kao i ružičaste. Mejkap eksperti preporučuju da birate ruževe koji sadrže mlečnu nijansu, jer plavičasta nijansa (ružičaste) na usnama kreira "lutkast" efekat.

Ekstra savet: Narandžasta je naročito trendi ovog proleća: mat ruž u ovoj boji sigurno neće proći nezapaženo, dok će ruž sa sjajem u ovoj boji kreirati suptilniji efekat.

Ultrasjajna kosa

Sudeći prema hair stajlingu koji je predstavljen na mnogobrojnim revijama, od onih sa potpisom Versaća i Prade do Roberta Kavalija, zalizana kosa - kratka i dugačka, u punđi ili u konjskom repu apsolutni je hit.
Ekstra savet: Iako se za oblikovanje ovih frizura podjednako uspešno može koristiti gel i lak za kosu, većina modnih frizera savetuje upotrebu laka - on omogućava lako raščešljavanje kose, a i ne morate da je perete narednog dana.

Kapci u bojama duge

Narandžasta, žuta, crvena i ružičasta sjajne su boje u činiji za voće, ali na očnim kapcima...? Možda ćete se začuditi, ali upravo to je mesto na koje će se one preseliti ovog proleća. Za nanošenje ovih netipičnih boja vizažisti su koristili i netipične metode: ruž i olovka za usta poslužili su kao senke, zbog čega su boje bile izražajnije.
Ekstra savet: Pre nanošenja senke jarke boje, povucite tanku liniju crnim ajlajnerom duž ivica gornjeg i donjeg kapka. To će definisati izgled očiju i ublažiće boju senke.

Uskladite boje

Na Gucci reviji sve manekenke su imale crvene sjajne usne i nokte, dok je na Chanel reviji primećeno usklađivanje boje senki za oči sa lakom za nokte. Budući da se radilo o jakim bojama, njihovo uparivanje nije delovalo ekstremno.
Ekstra savet: Za nešto manje naglašen efekat, kombinujte mat ruž sa lakom za nokte visokog sjaja (ili obrnuto).

Tamne usne

Crvena kao krv je i dalje trendi boja za usne. U kombinaciji sa sjajem, kao što se moglo primetiti na revijama Luja Vitona, usne izgledaju raskošno i ekstravagantno. S druge strane, manekenke na revijama modne kuće Givenchy imale su crvene mat usne koje su kreirale gotik izgled.
Ekstra savet: Prstom nanesite mat ruž na usne ili iscrtajte liniju olovkom za usta, a potom razmažite boju po usnama. Tako će taman ruž delovati suptilnije.

Svetlucavi "smoky eye" mejkap

Novi preokret u klasičnom stilu šminkanja: tamnozelena i crna senka na Chanel reviji, sedefasta tamnozelena senka na reviji Marka Džejkobsa i svetlucava purpurna i zlatna senka na reviji Luja Vitona.
Ekstra savet: Na modnoj reviji Marka Džejkobsa, glavni vizažista je naneo tanak sloj vazelina preko crno-zelene senke na kapcima, da bi kreirao efekat stakla. Za nešto blaži efekat, upotrebite sjaj za usne.

Neobavezne frizure

"Kosa nam je stalno ispadala!", požalile su se manekenke sa Dolce & Gabbana revije. Prema rečima glavnog hair stiliste na ovoj reviji, to je bila osnovna poenta - trebalo je da frizure podsećaju na nežne kose sa Botičelijevih slika. Na revijama još nekoliko svetskih dizajnera primećene su manekenke s kosom vezanom u nepravilne čvorove, i to na neočekivanim mestima.
Ekstra savet: Pre nego što pokupite kosu, dobro je protrljajte prstima pri temenu i natapirajte da se frizura ne bi raspala - bukvalno!