Makeup za kancelariju

Mali trikovi profesionalnih šminkera obezbediće vam besprekoran izgled tokom celog radnog dana.

Makeup za kancelariju

Za savršen ten

Senka i rumenilo biće mnogo postojaniji ako na lice prethodno nanesete tečni puder. Međutim, on mora da bude savršen, pa vodite računa i o nijansi i o sastavu. Profesionalni šminkeri kažu da tečni puder treba da tretirate kao preparat za negu pre nego kao sredstvo za pokrivanje nedostataka. Zato, ako je vaša koža masna, izaberite puder bez ulja koji će vam matirati kožu. Ako imate suvu kožu, ne pokušavajte da joj nadoknadite vlažnost debljim slojem pudera. Pre pudera obavezno nanesite na lice hidratantnu kremu i izaberite blago svetlucavu podlogu koja će vaš ten učiniti svežijim.

Trik sa olovkom

Postojanost senke i karmina profesionalni šminkeri često obezbeđuju olovkom za oči i usne. Pre nanošenja senke, kapke premažite debelom neutralnom olovkom za oči, po mogućstvu bež il boje kože. Tekstura ovih olovaka je nalik vosku i predstavlja odličnu zamenu za podlogu ili kremastu senku. Osim toga, lakše se i preciznije nanosi na kapke, a može poput lepka da održi na mestu čak i senku u prahu. Olovku za usne ne morate da koristite isključivo za iscrtavanje kontura, već s njom možete da obojite cele usne. S obzirom na to da olovke usnama daju mat izgled, nakon toga možete da nanesete i tanak sloj sjaja za usne.

Obrišite podočnjake

Bez obzira na to da li ćete ga na lice nanositi četkicom, sunđerčićem ili čistim vrhovima prstiju, korektor dobro utapkajte na kritična mesta dok se njegova nijansa ne ujednači s prethodno nanetom podlogom. Posebno obratite pažnju na podočnjake, bubuljice, fleke, ispucale kapilare i crvenilo na koži, ali ne preterujte s količinom. U suprotnom će se, već posle par sati, korektor skupiti i u najtanjim borama i učiniti ih još upadljivijim.

Osvežite lice rumenilom

Nakon pudera i korektora, ne zaboravite da na obraze nanesete i rumenilo. U zatvorenim prostorijama, s malo dnevnog i puno veštačkog svetla, vaše lice će izgledati svežije ako upotrebite roze rumenilo ili rumenilo boje kajsije.

Puder u prahu

Sada kada je vaše lice izjednačeno tečnim puderom, nepravilnosti prekrivene korektorom, a obrazi osveženi rumenilom, tanak sloj transparentnog pudera u prahu će fiksirati besprekoran izgled vašeg tena. Za njegovo nanošenje koristite veliku četku. Posebno obratite pažnju na „T zonu", jer se na čelu, obrazima i nosu veoma brzo pojavi masnoća.

Oči

Neutralne boje senki su najbolji izbor za radni dan. Posebno su pogodne svetlosiva i svetlobraon, jer izgledaju elegantno, uredno i odlično ističu oči pod jakim kancelarijskim svetlom. Ako želite da vaša senka ostane na mestu tokom celog dana, prethodno nanesite na kapke specijalnu bezbojnu podlogu, tanak sloj kremaste senke u sličnom tonu ili sloj pudera u prahu.

Da se karmin zadrži duže na usnama

Savršene zavodljive usne treba da budu nežne, glatke i precizno premazane karminom. Da bi do kraja radnog vremena ostale privlačne, koristite dugotrajne karmine kojih je na našem tržištu sve više. Ako rado koristite jarke ruževe, ne zaboravite da oni zahtevaju preciznije nanošenje pomoću četkice. Ukoliko koristite klasične karmine, nakon nanošenja na usne blago prislonite papirnatu maramicu, zatim četkom, preko maramice, nanesite malo pudera u prahu, pa sklonite maramicu. Tako će karmin ostati na vašim usnama narednih osam sati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA