Vaše lice kao ogledalo zdravlja

Vaše telo ima inteligentan način da vas obavesti kada nešto nije u redu i da mu treba pomoć. Ako ne znate ovaj jezik, teško ćete primetiti šta telo pokušava da vam poruči.

Zdravlje
Vizuelna dijagnostika je drevni instrument koji koriste tradicionalni iscelitelji da otkriju snage i slabosti, i dobro ili loše zdravlje u telu. Kada se probudi svest o tome šta se dešava unutar tela, može se koristiti za dijagnozu bolesti ili njihovu prevenciju. U orijentalnoj dijagnostici svaki organ se vidi kao povezan u odnosu na sve druge, sa energijom koja teče kontinuirano u krug. Ova energija, koju Japanci zovu ki ,Kinezi či, a Indijci prana, prolazi kroz telo putevima koji se nazivaju meridijani i koji povezuju sve organe: jetru, žučnu kesu, srce, tanko crevo, želudac, slezinu / pankreas, pluća , debelo crevo, bubrege i bešiku. Lice je deo tela koji najviše otkriva i daje uvid u veće unutrašnje telesne sisteme.

Kako lice oslikava stanje unutrašnjih organa?

Obrazi predstavljaju pluća i njihovo stanje.

Vrh nosa je srce.

Nozdrve predstavljaju bronhije i pluća.

Srednji deo nosa je stomak.

Gornji deo nosa je pankreas.

Predeo ispod očiju odražava Vaše bubrege.

Predeo između obrva pokazuje stanje jetre.

Slepoočnice odražavaju stanje slezine.

Čelo predstavlja tanko crevo.

Periferni deo čela je debelo crevo.

Gornji deo čela pokazuje bešiku.

Uši mogu da odražavaju funkciju bubrega.

Usta odražavaju stanje celog digestivnog trakta.

Predeo oko usta pokazuje stanje polnih organa.

Ove smernice možete lako primeniti na sopstveno zdravlje.

Infekcije desni i zuba su pokazatelj stanja creva; ovi problemi se mogu rešiti poboljšanjem ishrane i omogućavanjem organima da se prirodno detoksikuju.

Veliki loptast nos pokazuje da se srce bori protiv zakrčenih arterija.

Kesice ispod očiju odražavaju bubrege koji ne rade ispravno, kao i zadržavanje tečnostii usled previše soli i masne hrane.

Linija između obrva ukazuje da je jetra opterećena usled nezdravog načina života.

Žute beonjače mogu da ukazuju na žuticu.

Lice nam pokazuje kada je energija blokirana u nekom delu tela. Prema vizuelnoj dijagnostici, svaki mladež, bubuljica, diskoloracija kože ima dublje značenje. Obratite pažnju, gledajte svoje telo i ono će vam reći koje se promene dešavaju u vašem vašem zdravlju.