Najneobičniji svetski rekordi

Nasmejte se čitajući nekoliko bizarnih svetskih rekorda.

Najneobičniji svetski rekordi

DNEVNO POJEDE SKORO KILOGRAM METALA

Mišel Lotito iz Grenobla jede metal i staklo od 1959. godine. Gastroenterolozi njegovu sposobnost da dnevno pojede oko 900 grama metala i stakla opisuju kao jedinstvenu. Do oktobra 1997 ovaj čovek je pojeo skoro devet tona metala i kaže da mu je od normalne hrane muka.

DEČAK SA 16 KAŠIČICA NA LICU

Devetogodišnji Džo Alison postavio je pre tri godine rekord u broju kašičica koje može da drži na licu! Mladi Britanac je uspeo da drži 16 kašičica od nerđajućeg čelika na svom licu i to: pet na čelu, četiri na obrazima, jednu na nosu, dve na svom vrhu usne, po jednu na svakom uhu i dve na bradi.

POJEO NAJVIŠE BUBAŠVABA

Ken Edvards iz Engleske pojeo je 36 bubašvaba za jedan minut 2001. godine. Ken je penzionisani lovac na pacove, a svoj talenat za lov na štetočine iskoristio je i da se proslavi. Njegovi prijatelji i porodica kažu, da bi bili iznenađeni kada bi uradio nešto normalno.

PLASTIČNA ŽENA

Sindi Džekson (53) iz Amerike imala je najmanje 47 plastičnih operacija, uključujući devet velikih hirurških zahvata. Od 1988. godine ona je tri puta zatezala lice, dva puta operisala nos, dva puta oči, skidala salo sa kolena, struka, stomaka, butina, ali lekari su ulepšali i njene usne, obraze, bradu...

SLEPO KUCANJE TEKSTA, ALI UNAZAD

Upotrebivši računar i četiri tastature, bez gledanja u ekran, Mišel Santelia iz Italije otkucao je unazad 67 knjige (3.503.013 reči, 19.760.936 karaktera, 23.198 stranica) na jeziku na kom su napisane. Među tim knjigama našle su se i Odiseja, Magbet, Vulgatu Biblija, Ginisova knjiga rekorda ali i Svitci sa Mrtvog mora napisani na antičkom hebrejskom.

ZA SEDAM SEKUNDI IZAĐE IZ KOFERA

Najbrže vreme pri izlaženju iz zatvorenog kofera, 7.04 sekunde, postigla je Lesli Tipton iz Amerike pre četiri godine.

VLASNICA NAJDUŽE KOSE NA SVETU

Ksi Kiuping ima najdužu kosu na svetu. Njene vlasi dugačke su čak više od 16 metara. Kosa joj je toliko duga da mora da je nosi skupljenu na glavi i uvek ide sa pratiocem koji joj pomaže da nosi ova teret. Poslednji put Ksi se ošišala još 1973. godine.

ŽENA SA NJJAČIM VRISKOM

Džil Drejk može da vrisne jačinom od gromoglasnih 129 decibela. Što je samo za deset decibela niže od zvuka koji proizvodi motor na mlazni pogon! Gospođa Drejk (52) svoj neobični talenat otkrila je tako što je slučajno naišla na takmičenje u vrištanju i odlulčila da proba. Ispostavilo se da je najbolja.

ODRŽAO NAJDUŽI GOVOR

Luis Kolet je 2004. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek koji je održao najduži govor na svetu. Njegov govor je trajao 48 sati. Nakon što mu je ovaj rekord oborio jedan muškarac iz Indije Kolet je pokušao ponovo i govorio čak 124 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA