Par beauty trikova za svež izgled

Osim hirurgije i botoksa, ima još trikova za bolji izgled, ali slavni ih ljubomorno čuvaju za sebe. Zato je to umesto njih otkrila make-up umetnica Lindzi Majls.

Par beauty trikova za svež izgled

Bela olovka za oči

To je vrlo popularan trik među manekenkama. 'Bela olovka otvara oči i daje izgled odmornih, prodornih očiju', kaže Lindzi. Kako je naneti? Kako biste izbegli sablastan i postigli svež izgled, olovku nanesite samo u uglove unutar donje linije trepavica.

Satenski jastuci

'Svim klijentima stalno ponavljam da se od pamuka stari. Kako i zašto? One tanke linije od spavanja koje vidite u ogledalu kada se ujutro probudite, kasnije će postati duboke bore. Satenski ili svileni materijali ne 'gužvaju' lice, ističe Lindzi, a sjajni su i za kosu. Osim ako ne planirate da spavate isključivo na leđima, vredi svake pare.

Sok od brusnice

Crvenokose zvezde ispiraju kosu ovim sokom kako bi imale ekstra sjajnu kosu, te bogatu i sjajnu boju.

Ekstrakt mentola za usne

Nekoliko vrlo popularnih pevačica preferira ovaj trik umesto bolnih injekcija kolagena. Ekstrakt mentola širi krvne sudove i tako na prirodan način čini usne punijima. Jednostavno prstom nanesite kapljicu ekstrakta i uživajte u napućenim usnama.

Izbeljivanje zubi jagodama

Nekoliko vrhunskih glumica pribegava ovom triku izbeljivanja zubi. Mešaju jagode sa sodom bikarbonom (još jedan prirodni izbeljivač koji se može naći u većini pasti za zube) i četkaju zube ovom masom nekoliko puta nedeljno. Pasta će biti pomalo lepljiva, ali razmišljajte o njoj kao o masci za zube.

Špricer za lice

Još jedan trik zahvaljujući kojem su neki modeli iz 80-ih s godinama izgledaju sve bolje - mešavina vode i punomasnog mleka. Ovaj sprej, kada se redovito nanosi tokom dana, zadržava vlagu i daje blistav ten.

Maslinovo ulje za vodootpornu maskaru (i za sve ostalo)
Puno antioksidanasa te vitamina A i E, maslinovo ulje je za lepotu isto što i kriška hleba za sendvič. 'Bez problema skida i najtežu šminku s očiju i kožu čini glatkom poput bebine. Redovnim korišćenjem maslinovog ulja za uklanjanje šminke, već nakon tri dana mogli biste da se iznenadite - područje ispod očiju biće vidljivo hidratizovano, osveženo i bez tamnih podočnjaka. 'Hronični tamni podočnjaci obično su problem suve kože.'

Limunov sok

Limunov sok je prirodno sredstvo za čišćenje i toner u jednom. Ovaj trik koriste holivudske zvezde i modeli, a njime održavaju kožu svežom, čistom i uravnoteženom. Poput svakog drugog skupog tonera - sužava pore, a deluje i kao piling. Imate sunčane pegice? Limunov sok pomaže u njihovom izbeljivanju. Nanesite ga na komadić vatu i premažite preko lica na kraju čišćenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA