Cipele bez pete za proleće - leto 2011

Ove su se godine dizajneri potrudili da naprave i zanimljive cipelice bez pete, svih vrsta boja i oblika – od sandalica, japanki, baletanki do oksfordica i mokasina.

Cipele bez pete za proleće - leto 2011

Često veću pažnju posvećujemo cipelama s visokom petom, no s dolaskom toplijeg vremena biće mnogo prilika za nošenje cipele bez peta. Proleće i leto savršeno su vreme da razmazite svoje stopala i date im malo predaha od vrtoglavo visokih potpetica, koje su uvek "in". Osim toga, ove su se godine dizajneri potrudili da naprave i zanimljive cipelice bez pete, svih vrsta boja i oblika - od sandalica, japanki, baletanki do oksfordica i mokasinki.

Dobro je poznata činjenica da nam je tokom vrućih dana puno ugodnija udobna obuća, a kad je u pitanju komfor i praktičnost šta je bolji izbor nego ravne cipele i sandale? Iako se može činiti da su ravne cipele dosadne i nisu seksi, modni dizajneri ove sezone još jednom su dokazali da je par lepih baletanki ili sandala bogu biti elegantne i šik jednako kao i cipele na visoku petu. I što je najbolje s današnjim modernim dizajnom niskih cipela, možete ih kombinovati uz sve odevne kombinacije - od poslovnih preko svakodnevnih do svečanih.

Postoji mnogo različitih stilova niskih cipela. Bilo da negujete ležerniji stil i praktičnost ili pak tražite eleganciju - sandale mogu biti pametna investicija. Sandale jednostavnih, čistih linija naglašavaju neutralnost jednobojne odeće - pa ih možete nositi uz casual, svakodnevnu odeću, ali odgovara i kao protivteža bogatim uzorcima, kao na primer otkačenom hipi stilu.

Ravne sandale dolaze u toliko različitih stilova, od onih s puno trakica - gladijatorki(isusovki), potpuno jednostavnih s tek nekoliko kaiščića do polu zatvorenih, od jednog ili više kombinovanih materijala. Sandale sa različitim ukrasima, kao što su kristalići, romantične su i idu odlično uz jednostavne maksi haljine. Ako su vaše sandale lepo ukrašene, ostatak outfita neka bude jednostavan i izbegavajte nošenje previše nakita - jer se već vaše sandale mogu smatrati nakitom, osim toga morate im dozvoliti da dođu do izražaja. Nosite ih s kratkim pantalonama ili suknjama, uz farmerke, ili široke pamučne pantalone... Njihova svestranost omogućuje vam da pronađete one prave za svaki outfit. Baletanke predstavljaju najugodniji izbor za žene svih doba, bez obzira na zanimanje. Elegantne, sportske, izrađene od kože ili tkanine, jednostavne, s različitim uzorcima ili ukrasima - baletanke su jedno od najboljih ulaganja jer ih ima u stvarno različitim stilovima i za različite prigode. Odaberite crne ili jednobojne uz poslovni outfit, a za izlaske pak sebi dajte oduška s malo otkačenijim baletankama, osim toga takve baletanke mogu izgledati jednako dobro i uz seksi haljinu ili farmerke. I što je najbolje, možete ih nositi za svakodnevne šopinge, izlete ili kasnonoćne izlaske van. Pametna i svestrana opcija za svakodnevni urbani look su i mokasine i oksfordice. One pašu uz većinu odeće i laskave su svima, bez obzira na telesnu konstituciju. A i veoma su udobne. O oksfordicama koje će i ove sezone biti veliki hit nećemo puno dužiti jer ćemo im uskoro posvetiti zasebni članak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA