Srpski Pilići osvajaju Facebook

Tim domaćih entuzijasta, sastavljen od programera, dizajnera, animatora, kompozitora i muzičara, razvio je Facebook igru pod nazivom Pilići (Chicken Lines) koja je za mesec dana okupila više od 67.000 igrača na ovoj društvenoj mreži, sa svih strana sveta.

Srpski Pilići osvajaju Facebook

"Pilići" trenutno postoje u verziji na srpskom, engleskom i italijanskom jeziku, a igru prate i drugi sadržaji - muzički video odlomci na YouTubeu, serija priča o super pilićima, pa čak i cela knjiga (na engleskom) u formatu za Amazonov e-čitač Kindle.

Jedan od dokaza da je igra uspešna je i to što se pojavio haker koji je neovlašćeno "uzeo" vizuelni identitet igre ChickenLines i pokušava na njoj da zaradi. Ima i onih koji pokušavaju da ostvare preimućstva u igranju igre, pa se tako jedan od napadača potrudio da sebi upiše 200.000 zlatnih zrna koji se koriste i ovoj igri.

Osnovna verzija igre Pilići nastala je još 1998. godine, na osnovi poznate igre Lines. Igra je prerađena i prilagođena za Facebook, a njeni glavni junaci su pilići i superpilići Džoker, Pilpilot, Riđi Pera, Čarobnjak, Zorka, Duh, Ključarka, Zombiša, Sima Struja i Student koji imaju svoje posebne moći koje pomažu igraču.

Radi se o logičkoj igri koja je pogodna i za decu i za odrasle. Cilj igre je da se oslobode pilići iz kokošinjca dimenzija 8 x 8, praveći "linije" od pet ili više pilića iste boje u vertikalnom, horizontalnom ili dijagonalnom nizu. Za svaku liniju dobijaju se poeni, a poseban cilj igre je razvoj tzv. superpilića koji imaju posebne moći. Prema navodima autora, igranje Pilića jača kombinatoriku, odnosno sposobnost logičkog razmišljanja i uočavanja. Po njihovim rečima, postizanje glavnog cilja, a to je da broj učesnika igre dostigne 1.000.000 igrača, očekuje se za oko 6 do 9 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    6°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

160 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI