F1 za opuštenu vožnju gradom

  • Auto-moto
  • 31. Aug 2011.

Zaljubljenik u trke kao i u automobile Ras Bost (54) iz Eseksa ostavlja u čudu vozače i motocikliste kada izadje na ulicu ili da gas svom ljubimcu koji ide 170 km/h prilagođenom i ručno izgradjenom automobilu formuli.

F1 za opuštenu vožnju gradom

On je napravio u potpunosti od samo rezervnih delova automobil koji liči na Formulu 1 i može da se legalno vozi na javnim putevima po Engleskoj. Bost je svoj ručno radjeni "automobil formulu", nazvao "Furore F1" i ovaj automobil-formula je je u stanju da od 0 do 60km/h postići za tri sekunde.

Furore F1 pokreće Kavasaki motor od 1400 kubika, i ima sngu od 190 konjskih snaga, dok delovi su uzeti uključujući zupčanike i kočnice, iz starog Tojota MR2, koji je kupio za samo 300 funti. Automobil formula ima 2 sedišta, i deo za odlaganje u dva sedišta. Auto dizajner je izgradio već nekoliko ovakvih automobila za entuzijaste, kojima je već isporučio u Kanadi i Americi njihove Furore F1. Za razliku od stvarne Formule 1 automobil formula koji je napravio Ras ne košta milione, već oko 10.000 funti.

Inače ovaj automobil formula troši malo manje litara nego prava formula F1. Furore F1 potroši, odnosno predje, 30 milja sa 4.5 litre benzina a težina ovog autmobila je oko 500 kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA