Srbija uvodi porez na ružnoću objekata

Hotelijerima čiji se lokali nalaze u područjima od primarnog turističkog značaja, imaju rok od dve godine i deset meseci da prilagode izgled, uslugu i sadržaje.

Srbija uvodi porez na ružnoću objekata

Zamandaljeni prestonički hoteli poput Jugoslavije ili Metropola, kao i oni koji rade, ali nemaju odgovarajuće sadržaje ili ruže izgled okoline, imaju rok da budu obnovljeni do juna 2013. godine. Tako propisuje uredba u javnosti prozvana „porez na ružnoću", doneta pre dva meseca.

U suprotnom će morati da plate po dva miliona evra godišnje.

"Ako objekti ne budu stavljeni u funkciju do predviđenog roka, vlasnicima će biti uručeno rešenje za plaćanje penala u iznosu od dva miliona evra na godišnjem nivou zbog korišćenja prioritetne turističke destinacije. Ta cifra određena je Zakonom o turizmu i plaćaće se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan naplate", navode u sektoru za turizam resornog ministarstva.

Beograd mora da dobije dobre hotele jer neki od njih koji su na odličnim lokacijama nisu završeni. U suprotnom, obara se turistički rejting zemlje u svetskim okvirima - navodi Branko Krivokapić, direktor Udruženja hotelijera i restoratera Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA