Na rasprodaji dijamanti Elizabet Tejlor

Aukcijska kuća "Kristi" održaće sredinom decembra u Njujorku auciju na kojoj će biti ponuđena kompletna kolekcija dragulja i vrednog nakita slavne glumice.

Na rasprodaji dijamanti Elizabet Tejlor
Nekoliko meseci pred aukciju kuća "Kristi" je ovu 30 milona dolara vrednu kolekciju poslala na turneju poMoskvi, Londonu, Los Anđelesu, Dubaiju, Ženevi, Parizu i Hong Kongu.

Interesantno je da je većinu ovih dragocenosti, među kojima i famozna tijara, Elizabet Tejlor dobijala od svoje sedmorice muževa, a najvrednije komade poklonile su joj njene najveće ljubavi: Ričard Barton i Majk Tod.

Među najekstravagantnijim primercima ove kolekcije nalazi se "La Peregrina", biser iz 16. veka koji je jedan on najvećih i najsimetričnijih bisera na svetu. Bio je deo krunskog nakita Španije, zatim prešao na grudi Žozefine Bonaparte, Napoleona III, a Elizabet ga je od Ričarda Bartona dobila 1969. za Dan zaljubljenih. Kupljen je od jednog člana španske kraljevske porodice za "svega" 37.000 dolara.

Prema želji pokojne dive, nakit će se rasprodati i rasuti na sve četiri strane sveta, a deo od prihoda sa njegovih izložbi i prodaje otićiće u Fond Elizabet Tejlor za borbu protiv Side.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 14:00

    17°C
  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    10°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

141 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

323 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 10:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI