Kupci postavili Toyotu na prvo mesto u istraživanju o elektromobilnosti

U nedavnom istraživanju globalnih razmera koje je obavio nemački TÜV Rheinland, Toyota je zauzela prvo mesto kao najpoznatiji brend. 40% od svih ispitanika je imenovalo Toyotu kao proizvođača koga povezuju sa „elektromobilnosti”.

Kupci postavili Toyotu na prvo mesto u istraživanju o elektromobilnosti
Objašnjavajući rezultate istraživanja, dr. Thomas Aubel, izvršni potpredsednik za mobilnost u TÜV Rheinland, veruje da Toyota ubire rezultate imidža stvorenog nakon više od decenije dugog promovisanja hibridnih vozila.

Izveštaj takođe pokazuje da je Toyota ne samo da je najpoznatiji brend po pitanju elektromobilnosti, već i prvi izbor potencijalnih kupaca u Evropi kada odlučuju o kupovini. 33% od svih ispitanika u Evropi je reklo da bi odabralo jedno od vozila iz Toyotinog hibridnog asortimana, kada bi planirali da kupe električno-hibridno vozilo. Time je Toyota daleko ispred svih u automobilskoj industriji.

Toyota je prvo 1997. godine predstavila pionirski model Priusa, što je bilo prvi ikada proizveden serijski model potpuno hibridnog vozila - pokretan električnim motorom, kao i konvencionalnim benzinskim agregatom. Od tada, širom sveta je prodato više od 3.3 miliona Toyota i Lexus potpuno hibridnih vozila, uključujući 370,000 u Evropi. 2012. Prius porodica će u Evropi dobiti dva nova člana: Prius+ i Prius Plug-in Hybrid. Prius+ nudi najbolje ekološke performanse u klasi MPV vozila sa 7 sedišta, dok će Prius Plug-in Hybrid imati potrošnju goriva od 2.1 l/100 km, što je bez premca do sada. Prius Plug-in Hybrid može da vozi 23 km na samo električni pogon, dok je efikasan benzinski motor spreman za duža putovanja, što eliminiše „strah od kratkog dometa", koji imaju kupci standardnih električnih vozila.

Novi, osveženi Toyota Prius, Prius+, serijska verzija Prius Plug-in Hybrida i Lexus GS 450h će imati premijeru na ovogodišnjem IAA Sajmu automobila u Frankfurtu, čime će biti proširen već bogat asortiman hibridnih vozila iz Toyote i Lexusa. Sledeće godine, kupci u Evropi će moći da biraju između čak devet potpuno hibridnih Toyota i Lexus vozila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA