Na aukciji cipelice iz Čarobnjaka iz Oza

Par crvenih cipela koje je Džudi Garland 1939. godine nosila u filmu ”Čarobnjak iz Oza” naći će se na aukciji 16. decembra, a očekuje se da će dostići cijenu od dva do tri miliona dolara, prenijeli su mediji.

Na aukciji cipelice iz Čarobnjaka iz Oza

Na aukciji će biti jedan od četiri preostala para cipelica, koje je Džudi Garland nosila u ulozi djevojčice Doroti u sceni u kojoj tri puta lupi petama da bi se vratila svojoj kući u Kanzas.

Aukcija će se održati u decembru u organizaciji aukcijske kuće ‘Profiles in history" u Los Anđelesu. "Ovo je najznačajniji filmski rekvizit na svijetu.

Nema ničeg tako poznatog", rekao je vlasnik aukcijske kuće Džo Madalena, koji očekuje da će ponude stići sa svih strana svijeta.

Jedan par ovih cipela koje su upotrebljene u filmu nalazi se u muzeju "Smithsonian" u Vašingtonu, drugi je kod privatnog kolekcionara, dok je treći par ukraden iz muzeja "Džudi Garland" u Minesoti.

Cipelice koje će se naći na aukciji obilježene su oznakom "Džudi Garland" u dobrom su stanju, sem što na peti imaju male ogrebotine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA