Šestoro Srba teže povređeno u sukobu sa Kforom na Jarinju

Šestoro Srba teško je povređeno, a više osoba lakše u sukobima sa Kforom na prelazu Jarinje. Prema prvim informacijama, oko 13 časova došlo je do incidenta između vojnika Kfora i građana okupljenih na barikadama.

Šestoro Srba teže povređeno u sukobu sa Kforom na Jarinju

Povređeni su sa tri vozila saniteta odvezeni u pravcu Leška. Kako "Blic" saznaje, jedan od ranjenih je u komi, drugi pogođen u vrat i u teškom je stanju, dok ostali uglavnom imaju povrede ekstremiteta.

Prvi ranjeni koji je dovezen u bolnicu pogođen je gumenim metkom, dok ostali povređeni imaju prostrelne rane. Najteže povrede ima Aco Radulović, koji je pogođen u stomak i u kičmu.

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Jakovljević izjavio je da je u tu zdravstvenu ustanovu primljeno šest osoba koje se nalazi na prijemnom hiruškom odeljenju, sa ustrelnim i prostrelnim povredama od bojeve municije.

Jakovljević je rekao novinarima da je pucano i na njihovo sanitetsko vozilo i srećom, naglasio je, izbegnuta je tragedija i ekipa koja je ukazaivala pomoć nije povređena. Kako ""Blic" saznaje na sanitetskom vozilu ima osam rupa od metka. - Učinićemo sve da adekvatno zbrinemo sve povređene.

Ne možemo odmah reći da li među povređenima ima životno ugroženih. Povređeni su, pošto im je ukazana prva pomoć, prebačeni na odeljenje intenzivne nege - rekao je on. Ispred bolnice u Kosovskoj Mitrovici okupila se rodbina povređenih.

Nakon što je jedan kamion dovezen ispred bodljikave žice kojom su pripadnici Kfora blokirali alternativni put ka centralnoj Srbiji, građani su kamenicama gađali u pravcu Kfora, a pripadnici te misije uzvratili su većom količinom suzavca i gumenim mecima.

Iako je Kfor saopštio da su "u samoodbrani" koristili gumene metke, prema nepotvrđenim informacijama neki od povređenih imaju prostrelne rane što ukazuje da je korišćena bojeva municija.

Kada su se začuli rafali građani su se uznemirili, došlo je do panike i većina se razbežala. Kada se situacija smirila oko stotinu građana vratilo se u blizinu prelaza Jarinje. Neki od njih udaljeni su samo pedesetak metara od bodljikave žice koju je razvukao Kfor. Na prelazu je sada mirno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA