Naučite kako profesionalci šminkaju usne

Zaboravite malo na sjaj. Ruž se vratio na scenu i usne su opet jako našminkane, bogate i izuzetno rafinirane. Pogledajte pravila za nanošenje karmina.

Naučite kako profesionalci šminkaju usne

Stručnjaci za ulepšavanje iz časopisa "Allure" donose savete najboljih šminkera. Proučite 10 osnovnih pravila o šminkanju usana:

Započnite na svežem

Napravite piling jednom ili dva puta nedeljno. Možete pokušati s mešavinom soli i bademovog ulja. Zatim nanesite balzam.

Izbjegnite šljokice

'Šljokice mogu da deluju jeftino. Odraz svetla treba da dolazi od vlažnih komponenti, a ne od metalik pigmenata', kaže šminker Troj Sarat.

Pronalaženje prave nijanse

Izaberite boju ruža na temelju prirodne boje usana, a ne tena. Žene bledih usana izgledaju najbolje uz nijanse višnje ili korala. Na prirodno crvene usne najbolje pristaje ružičasti, narančasti ili ruž u boji ciklame, za tamne usne najbolji su ruževi u nijansi tamnog vina i terakote.

Boja kože

Da li želite gotovo neprimetne bež nijanse,? Izaberite one koje su tek malo svetlije ili tamnije od vašeg tena. Ako ste bledi, uzmite ruž s malo ružičaste. Ako vam je ten maslinast ili žućkast, odaberite bež u nijansi peska.

Izbegnite vampirski izgled

Nijanse s plavim i crnim pigmentom mogu biti ozbiljne, ostariće vas i stvoriti gotovo zastrašujući izgled. Umesto toga, uzmite tamni ruž s pigmentom voćnih bobica.

Ne zamarajte se ocrtavanjem

'Ocrtavanje rubova više nije obavezno', kaže Sarat. Da biste naglasili neki detalj ili stvorili simetriju, koristite olovku koja se slaže s bojom vaših usana, a ne ruža.

Omekšajte rubove

Pažljivo šminkanje je dobro, ali klinička preciznost nije. Lagano izbrišite rubove usana.

Počnite u sredini

Bez obzira koju nijansu nanosite, uvek započnite u sredini usana, te vucite boju prema rubovima. Nanesete li boju direktno na rubove, izgledaćete poput klovna.

Ne preterujte

Jaku boju nanesite samo na donju usnu, zatim stisnite usne tako da boja pređe i na gornju, te prstom razmažite boju.

Maramice

Ako želite da boja potraje, ruž nanesite pravilno,pritisnite na maramicu, pa zatim opet nanesite ruž. Prvo nanošenje i pritiskanje na maramicu će stvoriti podlogu, a drugo nanošenje ruža daće sjaj i novi sloj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA