Budite sami svoj dizajner zahvaljujući internetu

Ukoliko imate želju da probate dizajnerske veštine, kreirate košulje, sportske torbe ili majice, mi ćemo Vas uputiti kako - potreban je samo internet.

Budite sami svoj dizajner zahvaljujući internetu
Brz način života, nedostatak vremena za obilazak prodavnica i tržnih centara, zasićenost proizvodima serijske proizvodnje koja je dovela do potpune uniformnosti i nemogućnosti da se nađe odgovarajući model, dezen, veličina garderobe ili broj obuće, doveo je do uznemirujuće situacije koja je zahtevala promene.

Te promene su dovele do potpune personalizacije proizvoda, ali i usluga kupcima, kako bi bili što prilagođeniji njihovim pojedinačnim navikama i potrebama. Nimalo lak zadatak našao se pred Stenom Dejvisom (Stan Davis), koji je osmislio koncept- Mass Customization (MC), te je kupcu dodelio ulogu dizajnera željenog artikla.

Danas postoji širok spektar proizvoda koje je moguće oblikovati na pomenut način ali mi ćemo se usredsrediti samo na prilagođavanje (customization) koje je u modi. Dakle, sve što vam je potrebno su: udobna fotelja, kompjuter, internet, kreativne ideje i platinasta kartica. Video prezentacija u potpunosti objašnjava sve nedoumice vezane za ovakav savremen pristup poslovanja. Kako to izgleda od trenutka dizajniranja, naručivanja, preko same proizvodnje i dostave.

Ovaj koncept su u poslovanje implementirale i neke poznate sportske kuće kao što su Adidas i NikeID, koje su vernim kupcima omogućile izbor dizajna putem bogate palete boja, zanimljivih detalja, skeniranja stopala, pa sve do odabira natpisa na omiljenom klasičnom modelu patika AirMax.

Kada je posredi odeća, neki od istaknutijih brendova koji imaju izgrađenu MC platformu su: Lends` End, Levi Strauss-ov brend Signature kao i Westbury by C&A, za klasična muška odela. Prilog o načinu "samodizajniranja" možete pogledati na adresi: http://vimeo.com/25132966.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA