Sedam dobitnika na lutriji dijele 319 miliona dolara

Sedam kompjuterskih stručnjaka i programskih menadžera državne službe za stambena pitanja i obnovu u američkom gradu Albaniju osvojili su lutrijski dobitak od 319 miliona dolara, ali razmišljaju o podjeli novca sa petoro kolega koji su ovog puta preskočili zajedničku kupovinu tiketa.

Zanimljivosti

Dobitnici su odlučili da im nagrada bude isplaćena odjednom, pa će svaki od njih, poslije odbijanja poreza, dobiti po 19 miliona dolara.

Oni su sa još petoro kolega u posljednje četiri godine zajedno kupovali lutrijske listiće, nadajući se da će osvojiti najveći džek-pot u igrama na sreću u SAD. Petoro kolega odlučili su da preskoče ovaj krug izvlačenja i nisu dali novac za kupovinu lutrijskog listića 25. marta.

Ispostavilo se da je u pitanju bio srećni tiket. "Neki od nas su učestvovali, neki nisu. Morate da igrate da biste pobijedili", izjavila je Gabrijele Mahar (29), koja kaže da je njena kupovina iz snova prije dobitka bila mašina za pranje sudova.

Dobitnici kažu da još nisu odlučili da li će podijeliti novac sa petoro kolega koji su izostali iz ovog izvlačenja. Niko od sedmoro srećnika ove sedmice nije dolazio na posao, ali kažu da još nisu odlučili da li će se penzionisati.