Više poginulih i teško povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama

Na području u nadležnosti Policijske uprave /PU/ Bijeljina u avgustu je povećan broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teže povrijeđenim licima, upozorio je danas inspektor za saobraćaj u toj upravi Radenko Knežević.

Više poginulih i teško povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama

"Registrovano je 118 saobraćajnih nezgoda, što je za tri više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Bilo je 38 nezgoda sa nastradalim licima, te tri saobraćajne nezgode sa poginulim licima - po jedna na području Bijeljine, Lopara i Pelagićeva", rekao je Knežević novinarima, ukazujući da je ovo za 200 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

On je istakao da je pod dejstvom alkohola izazvano 11 nezgoda, što je za 22,2 odsto više u odnosu na uporedni period.

Knežević je rekao da su najugroženije kategorije u ovim saobraćajnim nezgodama bili vozači, te da je tjelesne povrede zadobilo njih 26, kao i 11 suvozača i četiri pješaka.

On je naveo da su se saobraćajne nezgode najviše događale četvrtkom od 12.00 do 16.00 časova, kada je i najveća koncentracija svih učesnika u saobraćaju, a najčešći uzroci su nepropisno upravljanje vozilom, rastojanje, te neprilagođena brzina.

On je napomenuo da se najveći broj nezgoda dogodio na gradskim ulicama, potom na magistralnim putevima. Knežević kaže da su ove saobraćajne nezgode izazvali vozači koji imaju između 21 i 30 godina, te od 30 do 40 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA