Fotografija zapaljenog slončeta osvojila nagradu

Fotografija dva slona koja beže od rulje koja ih je zapalila pobedila je na takmičenju za najbolju fotografiju poznatog prirodnjačkog časopisa „Senkčueri ejžija“.

Fotografija zapaljenog slončeta osvojila nagradu

Na fotografiji snimljenoj u istočnoj Indiji, autora Biplaba Hazre, vidi se zapaljeno mladunče slona pored odraslog slona kako beže od ljudi.

Objavljujući pobednika, iz časopisaSenkčueri ejžija (Sanctuary Asia - Azijsko utočište) poručili su da je, nažalost, takva vrsta ponižavanja rutinska i da je sukobljavanje ljudi sa slonova veoma često u zapadnom Bengalu, gde je fotografija snimljena.

Autor fotografije je rekao da je rulja vikala bacajući zapaljeni katran na slonove u okrugu Bankura, u kojem je ranije dolazilo do sukoba slonova i ljudi, a u kojima je poginulo nekoliko ljudi.

„Za ove pametne, nežne i društvene životinje, koje su na ovim prostorima živele vekovima, nastupio je pakao", rekao je Hazra.

Fotografija je izavala veliko interesovanje širom sveta i na društvenim mrežama.

Majnak Mazumber, koji živi u Bankuri, rekao je da je situacija komplikovana. Sa jedne strane, lokalno stanovništvo je krivo za katastrofalno uništavanje staništa i užasno zlostavljanje i mučenje životinja, dok su, sa druge strane, slonovi pustošili useve, uništavali kuće i ubili „nevine ljude".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA