Uz KUD Pletenica i goste "Semberija igra" i 9. decembra

Članovi Kulturno-umjetničkog društva „Pletenica“, proteklog vikenda održali su treći ovogodišnji koncert u Centru za kulturu.

Uz KUD Pletenica i goste "Semberija igra" i 9. decembra

Društvo koje broji oko 350 članova u više igračkih grupa, 1. decembra je počelo najavljeni koncert, predstavljanjem početnih ansambala koji su folklore počeli igrati u ovoj godini.

Prema riječima Aleksandra Cvjetinović, predsjednice KUD-a, na koncertu pod simboličnim nazivom „Semberija igra", učestvovalo je oko 160-oro djece, a Cvjetinovićeva je najavila i održavanje koncerta koji je planiran za 9. decembar.

- Publici će se predstaviti ansambli sa dužim igračkim stazom i gostima iz Republike Makedonije, iz Kumanova, KUD "Srpski vez". Bićemo domaćini za oko 50 gostiju iz Kumanova koji će dvije noći biti smješteni kod naših članova, tako da ćemo pored predstavljanja, do sada postignutih rezultata marljivog rada, imati priliku i da se družimo sa našim gostima, rekla je Cvjetinovićeva.

Ona je naglasila da KUD „Pletenica" njeguje tradiciju i identitet svog naroda, te da veliki broj članova društva svjedoči toj činjenici.

Foto:bijeljinadanas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA