Megan neće postati princeza, a za prezime se još ne zna

Princ Hari i glumica Megan Markl verovatno će koristiti samo svoja imena, ali pri upisivanju u knjigu venčanih, pretpostavlja se da će koristiti prezime Mauntbaten-Vindzor, piše britanski portal „Taun end kantri“. Već se zna da Megan nakon venčanja za princa Harija neće postati princeza, već vojvotkinja, i to ukoliko kraljica Elizabeta Druga odluči da svom unuku da titulu vojvode od Saseksa.

Megan neće postati princeza, a za prezime se još ne zna

Ali, da li će par imati prezime? Za portalTaun end kantri (Town & Country) istoričarka i ekspertkinja za kraljevsku porodicu Karolin Haris objasnila je pravila kojih princ i glumica treba da se pridržavaju.

Iako članovi kraljevske porodice uglavnom ne koriste prezimena, mlađi članovi imaju pravo da odluče da li žele prezime ili ne, rekla je Haris.

Hari i Megan će verovatno koristiti samo svoja imena, ali pri upisivanju u knjigu venčanih, pretpostavlja se da će koristiti prezime Mauntbaten-Vindzor.

Tim prezimenom služe se naslednici kraljice Elizabete Druge, a spoj je njenog prezimena i prezimena njenog supruga, princa Filipa.

Tako će puno ime Megan, ako se s tako dogovori s Harijem, glasiti Megan Mauntbaten-Vindzor.

U knjigu venčanih, tim prezimenom su se upisali princeza Ana, grof Edvard i princ Endrju, a princ Čarls nije upisao nikakvo prezime nakon venčanja.

Ne zna se je li princ Vilijam odabrao isto prezime, jer je, za razliku od brojnih kraljevskih ličnosti, on tražio da te informacije ne budu dostupne javnosti.

Portal piše i da je pravo ime glumice koja će se udati za princa Harija, Rejčel Megan Markl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA