Teško breme na malim leđima Alekse Bogdanovića

Nakon priloga o malom Aleksi koji je emitovan na BN TV, omladina mjesne zajednice Ledinci danas je obišla dječaka i uručila pakete pomoći.

Teško breme na malim leđima Alekse Bogdanovića

"Pogledavši priču o Aleksi oči su mi bile pune suza", ističe omladinac Rade Gavrilović.

"Odmah smo se organizovali ja i moji drugari i skupili bar neke osnovne namirnice za život našeg sugrađanina Alekse", dodao je Rade.

Siromaštvo, bolest, smrt majke i borba za preživljavanje teško je breme koje na nejakim leđima nosi mali Aleksa Bogdanović.

Petogodišnji dječak iz Bijeljine sa bakom i 15-godišnjom gluvonijemom rodicom prikuplja stari papir da bi preživio. Aleksa je imao samo dvije godine kada mu je teška bolest i smrt, iz zagrljaja otrgnula ono što mu je najdraže - majku.

"Umrla je. Bila je bolesna. Kod bolnice, gdje ja kupim kartone, tu je moja mama sa kolicima", priča petogodišnji Aleksa pokazujući sliku svoje majke u bolničkim kolicima.

Kada je dječak ostao bez majke, njegov otac je bio u zatvoru, a poslije ga je napustio.

"Sad ću otići kod mame, na groblje u Sijekovac. Poljubim je i stavim cvijeće, ružu", priča dječak koji umjesto da utone u bezbrižnu dječiju igru, njega more teške brige.

Ostavljen je baki. Koru hljeba zarade prikupljajući stari papir i karton. Za 100 kg dobiju samo 15 KM.

"Aleksa je od dana od kada mu je majka umrla, sa mnom, jer s ocem nije ni bio. Ide skuplja sa mnom ovaj karton, porani u pet sati na pijacu. Bori se onako mali da radi. Dokle ćemo ovako ja stvarno ne znam", priča suznih očiju Aleksina baka Raza Bogdanović.

Tužno djetinjstvo dječaka velikog srca i ogromne volje za boljim životom. Humanost je presudna da bi se ovom malom anđelu podarili srećni dani odrastanja i topli dom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA