Spriječeno krijumčarenje 38,9 kilograma marihuane

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška 23.1.2018. na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina spriječili su krijumčarenje 38,924 kg marihuane.

Spriječeno krijumčarenje 38,9 kilograma marihuane

Službenici su pregledom putničkog motornog vozila Kia, kojim je upravljao četrdesettrogodišnji bh. državljanin, pronašli marihuanu u kesama. Vozač Đ.Z lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga". Predat je Tužilaštvu BiH. Vozilo i opojna droga predati su pripadnicima Suda BiH. Za pregled vozila korištena je specijalistička oprema koju je Graničnoj policiji BiH donirao EXBS Program Vlade SAD-a.

Zaplijenjeno 1.600 kutija cigareta

Policijski službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok - Višegrad GPBiH, 23.1.2018., na putnoj komunikaciji Gacko - Foča, na području Tjentišta, u Citroenu bh. registarskih oznaka otkrili su 1.600 kutija cigareta bez potrebne dokumentacije. Protiv državljana BiH: B.M (1987.) i D.D. (1984.) Tužilaštvu BiH bit će predat izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda". Cigarete i drugi dokazni materijal privremeno su oduzeti.

Lišeni slobode prema potragama

Pripadnici Granične policije BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod 23.1.2018. prilikom ulaska u BiH lišili su slobode pedesetdevetogodišnju državljanku BiH jer je potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela „teška krađa". E.Đ. predata je službenicima Sudske policije Doboj.

Isti dan, na MGP-u Orašje prilikom izlaska iz BiH lišen je slobode pedesetpetogodišnji državljanin R. Srbije. Utvrđeno je da P.K. potražuje Interpol Beograd zbog krivičnog djela „falsifikovanje novca". Bit će predat nadležnom organu na daljnje postupanje.

Državljanima Turske odbijen ulaz u BiH

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 23.1.2018. godine na letu iz Istanbula odbili su ulazak dvojici državljana Republike Turske od kojih su oduzete falsificirane lične karte R. Bugarske. Stranim državljanima uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH, te su narednim letom vraćeni u Istanbul.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA