SNSD-SDA-HDZ poskupili život!

Sramno je sve što se dešava u vezi sa usvajanjem seta Zakona o akcizama i poskupljenjem goriva u BiH. Građani su najbrutalnije obmanuti, a život je automatski postao skuplji, upozoravaju u Savezu za promjene.

SNSD-SDA-HDZ poskupili život!

Apsolutno promašen ekonomski koncept je uvođenje akciza na gorivo, koje je prvog dana februara dovelo do poskupljenja goriva, a očekuje se poskupljenje života u BiH, navode u strankama Saveza za promjene. Kažu i da je jasno zašto su SNSD, SDA i HDZ uveli dodatne akcize građanima.

"Smislili su način pomoću kojeg mogu da nastave lagodno da žive i troše", rekao je Slaviša Raković iz SDS-ovog Odbora za ekonomiju i finansije.

Jasna je računica, uvjeravaju u Savezu za promjene, i koliko će mjesečno da bude skuplji život u BiH zahvaljujući SNSD-u, SDA i HDZ-u; 150 maraka otprilike za četvoročlanu porodicu.Ipak, u Savezu za promjene ističu kako osim onoga što su do sada uradili na pokušaju da se spriječi usvajanje akciza, više do izbora ne mogu da urade ništa.

Početkom primjene novog Zakona o akcizama, gorivo u BiH od prvog februara skuplje je od 20 do 25 feninga po litru. Za set Zakona, pod izgovorom da će novac koji se tako prikupi ići na gradnju auto-puteva, izglasali su poslanici SNSD-a, SDA i HDZ-a u Parlamentu BiH.Ministar finansija BiH

Vjekoslav Bevanda izjavio je nakon usvajanja Zakona, da novac ipak neće biti potrošen na gradnju auto-puteva.Bevanda je i dalje ministar, poslanici su i dalje poslanici, samo je gorivo od prvog februara skuplje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA