Poseta proizvodnim pogonima kompanije Dacia u Rumuniji

Fabrika u gradu Pitešti je mesto gde se proizvodi preko 300.000 Dacia godišnje, a solidan broj od tih automobila godišnje završava u rukama naših vozača.Na slici novi Dacia Duster.

Poseta proizvodnim pogonima kompanije Dacia u Rumuniji
Zahvaljujući Renault Nissan Srbija kompaniji dobili smo priliku da zavirimo iza kulisa proizvodnih pogona kompanije Dacia. Za razliku od naše posete BMW fabrici kada nam je eksplicitno bilo zabranjeno fotografisanje i snimanje, novinarske ekipe iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije su imale priliku da nesmetano dokumentuju proizvodni proces u okviru dva pogona: karoserija i montaža.

Tehnički Centar "TITU" je otvoren 2010. godine i nalazi se tačno na pola puta između Renault centrale u Rumuniji (Bukurešt) i fabrike (Pitešti). U ovom test centru se vrše testovi kompletnih vozila, ali i komponenti pogona iz kompletne Renault Grupe

Na površini od 330 ha se nalaze razni test poligoni na kojima se vrše raznovrsna testiranja. U okviru centra se nalaze test komore u kojima se mogu vršiti neka od 100 različitih testova, a koje mogu simulirati ekstremne vremenske uslove kako bi se utvrdila otpornost na toplotu, sunčeve zrake, hladnoću, kišu i druge faktore.U okviru centra se nalazi i test poligon dugačak 32km, koji sadrži 10 različitih testnih "ruta", koje omogućavaju inženjerima da testiraju ponašanje vozila u različitim uslovima.

RENAULT DESIGN CENTRAL EUROPE (RDCE) 2008. godine otvoren je centar za dizajn sa sedištem u Bukureštu. Cilj ovog centra je razvoj novih vozila imajući u vidu zahteve i specifičnosti svih značajnih tržišta na kojima se proizvodi Renault grupacije prodaju.Centar za dizajn je prilikom osnivanja imao 10 zaposlenih, 2009. je broj zaposlenih bio 30, da bi u današnje vreme u centru bilo zapošljeno 40 ljudi. Zanimljivo je da samo 20% zaposlenih u centru ima rumunsko državljanstvo, odnosno čak 80% su stranci.

RDCE tesno sarađuje sa TITU centrom, kao i sa drugim centrima širom sveta (naravno, koji se nalaze u sklopu Renault Nissan Grupe) kako bi se dizajnirali i projektovali što kvalitetniji proizvodi. Dodatno, centar je zadužen za razvoj post-prodajnih proizvoda i da unapređuje kvalitet proizvoda sarađujući sa inženjerima iz razvojnih centara..

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    9°C
  • 05:00

    7°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

188 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI