I pokojnici „zarađuju“ milione

Slavne ličnosti za života mogu da prave velike probleme svojim najbližim, ali im zato posle smrti omogućavaju veoma lagodan život, jer na ime prihoda od autorskih prava zarađuju i više od sto miliona dolara godišnje.

I pokojnici „zarađuju“ milione
Slavne ličnosti za života mogu da prave velike probleme svojim najbližim, ali im zato posle smrti omogućavaju veoma lagodan život, jer na ime prihoda od autorskih prava zarađuju i više od sto miliona dolara godišnje.Najbolji primer za to je Majkl Džekson, koji je od oktobra prošlegodine, prema podacima koje je objavio „Forbs", zaradio čak 170 miliona dolara.

„Otac roka" Elvis Presli svojim naslednicima i 34 godine posle smrti obezbeđuje više nego pristojnu apanažu, jer je zarada od njegovih autorskih prava u poslednjih 12 meseci iznosila 55 miliona dolara.

Proslavljena holivudska diva Merlin Monro, koja je umrla 1962. godine, između okrobra prošle i ove godine zaradila je 27 miliona dolara i nalazi se na trećem mestu.

Autor više popularnih stripova Čarls Šulc 11. godiona posle smrti svojim naslednicima doneo je 25 miliona dolara, a petoplasirani je legendarni Bitls Džon Lenon, sa zaradom od 12 miliona.

Na „Forbsovoj" listi nalaze se i slavna glumica Elizabet Tejlor (12 miliona), fizičar Albert Ajnšajn (10 miliona), karikaturista Teodor Gejzel (9 miliona), jedan odnajboljih gitarista ikada Džimi Hendriks (7 miliona) ipisac Stig Larson (7 miliona).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA