KultFest - manifestacija kulture i humanosti

Učenici odjeljenja četvrto devet iz bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić", u okviru projekta "Ja, građanin", organizuju u četvrtak i petak, 15. i 16. februara, festival simboličnog naziva "Kultfest".

KultFest - manifestacija kulture i humanosti

Ovaj projekat razvoja kulture i humanosti biće otvoren slikarskom radionicom koju će voditi bijeljinski slikar Spomenko Đekić.

Radionica je otvorenog tipa, namijenjena djeci između 11 i 14 godina, gdje će talentovani mališani usavršavati grafitnu tehniku, a biće održana u četvrtak, 15. februara, od 15.00 do 18.00 časova u prostorijama Muzeja Semberije.

Prvi dan festivala biće odigrana višestruko nagrađivana predstava "Terapija", banjalučkog pozorišta "Dis". Predstava će biti odigrana u Centru za kulturu "Semberija" sa početkom u 20.00 časova, a cijena ulaznice je dvije KM.

Drugog dan manifestacije, 16. februara, predviđeno je predavanje diplomiranog filozofa profesora Gordana Živića o temi "Zaštita ugroženih vrsta", koje će biti održano u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" od 18.00 časova.

Ulaz je slobodan.

"Kultfest" biće završen humanitarnom žurkom u "Jelen pabu" od 20.00 časova. Cijena ulaznice je dvije KM, a sav prihod od ulaznica za predstavu i žurku biće namijenjen za liječenje Aleksandra Gajića iz Zvornika.

"Biće to veče rok i eletronske muzike, gdje će se, nadamo se, još jednom pokazati nesebičnost i humanost naših sugrađana", naveli su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA